Nodots ekspluatācijā Lipušku ūdenssaimniecības projekts

Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā Lipušku ciemā noslēgušies ūdensapgādes kvalitātes uzlabošanas darbi, apgūstot finansējumu 330 622 tūkstoši latu apmērā. Novembra sākumā Rēzeknes novada Būvvalde objektu pieņēma ekspluatācijā un atzina, ka projekta mērķis ir sasniegts – ūdensapgādes kvalitāte ir uzlabojusies un Lipušku ciema iedzīvotājiem tiek nodrošināta atbilstoši normatīvo aktu prasībām.


Darbi veikti projekta ietvaros, kura oficiālais nosaukums ir „Ūdenssaimniecības attīstība Rēzeknes novada Mākoņkalna pagasta ciemā Lipuški”. 85 % no attiecināmajām izmaksām sedza Eiropas reģionālā attīstības fonda, 10% bija Valsts budžeta līdzfinansējums, pārējā daļa – Rēzeknes novada pašvaldības Mākoņkalna pagasta pārvaldes līdzfinansējums.
Projekts īstenots laika posmā no 2009. gada 2. novembra līdz 2011. gada 1. Novembrim. Tā rezultātā uzbūvēta notekūdeņu attīrīšanas iekārta un atdzelzošanas stacija, notikusi ūdensvada tīklu rekonstrukcija un paplašināšana, tādējādi palielinot pakalpojuma saņēmēju skaitu, kā arī rekonstruēti kanalizācijas tīkli un tvertnes, nodrošinot drošu notekūdeņu nogādi uz attīrīšanas iekārtām. Būvdarbus veica SIA „WESEMEN”.

Projekta Nr. 3DP/3.4.1.1.0/09/APIA/CFLA/001

Laura Ieviņa
Rēzeknes novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Laura.Ievina@rdc.lv
Tālr.: 64607198, 26531619