No ielām Rēzeknē izved sniegu un ievieš izmaiņas satiksmes organizācijā

Ceļu uzturētāji Rēzeknē aktīvi turpina ielu tīrīšanas un sniega izvešanas darbus. Pilsētā jau izvesti 5 tūkstoši kubikmetri sniega, kas pašvaldībai izmaksās apmēram 16 tūkstošus latu, informē Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs.


6. janvāra rītā uz sarunu par pagalmu un jumtu tīrīšanu pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks aicināja namu apsaimniekotājus pilsētā. Uz to ieradās SIA „Rēzeknes namsaimnieks” valdes locekle Dagmāra Abramova un SIA „Latgales namu apsaimniekotājs” vadītājs Ilmārs Ostrovskis.

Patlaban namu apsaimniekotāji pilsētā cenšas aktīvi attīrīt gan māju pagalmus, gan arī jumtus, kas apdraud ne tikai cilvēku drošību, bet arī pašu māju stāvokli. Sanāksmes dalībnieki bija vienisprātis, ka iesāktie darbi aktīvi jāturpina arī brīvdienās. Ļoti svarīga ir arī mājas iedzīvotāju pretimnākšana, piemēram, pārvietojot automašīnas, lai tās netraucētu pagalmu un jumtu tīrīšanai. Pēc SIA „Rēzeknes namsaimnieks” sniegtās informācijas uzņēmums jumtu attīrīšanā no sniega un lāstekām izmanto divas tehnikas vienības un dienā no sniega atbrīvo 4-5 māju jumtus.

Rēzeknes pilsētas dome vēlreiz aicina namīpašniekus rūpēties par ēku jumtu atbrīvošanu no sniega un lāstekām un atgādina par nepieciešamību norobežot ap ēkām teritorijas, kurās iespējama sniega un lāsteku krišana.

Rūpējoties par drošību, ir jādomā ne tikai par to, kas ir zem kājām, bet arī virs galvas. Sniegs klāj ne tikai zemi, bet arī ēku jumtus. Latvijā jau ir vairāki gadījumi, kad biezās sniega kārtas radītā smaguma dēļ ēkas jumts neiztur un ielūzt. No slīpajiem jumtiem sniegs krīt zemē, apdraudot gājējus, bīstamas ir lāstekas – krītot tās var kaitēt īpašumam un pat cilvēkiem.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja