Naktī strādās Tilžas NMP!

Balvu un Baltinavas novada pašvaldības ar prieku paziņo, ka naktī strādās Tilžas neatliekamā medicīniskās palīdzības (NMP) postenis. Balvu un Baltinavas novadu pašvaldības pateicās visiem iedzīvotājiem par aktīvu līdzdalību parakstu vākšanā pret posteņa slēgšanu nakts stundās. Liels paldies Veselības ministrijas parlamentārajai sekretārei Dagnijai Staķei personīgi par ieinteresētību šī jautājuma risināšanā.


Kā jau informējām iepriekš, Balvu un Baltinavas novadu pašvaldības un iedzīvotāji kategoriski nepiekrita Tilžas neatliekamā medicīniskās palīdzības (NMP) posteņa slēgšanai nakts stundās, jo uzskatīja, ka netiks panākta, pirmkārt, līdzekļu ekonomija sakarā ar ātrās palīdzības automašīnu pārvietošanu no Tilžas uz Balviem un atpakaļ ik dienu. Otrkārt, netiks nodrošināta ātrās palīdzības pieejamība iedzīvotājiem laukos noteiktajās 25 minūtēs. Jo neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukuma gadījumā, piemēram, Krišjāņos, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna veiks ceļu no Balviem līdz Krišjāņiem – 60 km, un no Krišjāņiem līdz Gulbenei ap 100 km. Jeb pacients Gulbenē vai Balvos tiks nogādāts ne ātrāk kā pēc 2 stundām, kas novadu iedzīvotājiem nebija pieņemams.

Balvu novada Tilžas, Vectilžas, Krišjāņu, Bērzpils, Briežuciema pagasta un Baltinavas novada iedzīvotāji vāca parakstus pret Tilžas NMP posteņa slēgšanu nakts stundās. Tika savākti 1344 paraksti un nosūtīti Latvijas Republikas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājai Aijai Barčai, Veselības ministram Jurim Bārzdiņam, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājam Armandam Ploriņam.

Informāciju sagatavoja:

Iluta Mežule,
Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste