Ministrs stādīs mežu Līvānu novadā

Piektdien, 20. maijā plkst. 13.00 Līvānu novadu apmeklēs LR zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, lai kopīgi ar Līvānu novada pašvaldības, A/S “Latvijas valsts meži” Dienvidlatgales mežsaimniecības pārstāvjiem un novada attīstības biedrības “Līvāni” biedriem piedalītos meža masīva stādīšanā Steķu mežā.


2010. gada augusta vējgāzes un ziemas snieglauzes nodarīja ievērojamus postījumus Līvānu novada apkaimes mežos, informē pašvaldības vadītājs Andris Vaivods.

Aizvadītajā ziemā sasalstošā lietus dēļ radītais apledojums ne tikai atstāja bez elektrības plašas teritorijas Latgalē, bet arī radīja pamatīgas snieglauzes īpaši Dienvidlatgales mežos, pauž VAS “Latvijas valsts meži” Dienvidlatgales mežasaimniecības izpilddirektors Antons Breidaks. Kopš snieglauzēm notiek intensīvs darbs pie mežu masīvu tīrīšanas un lauzto koku zāģēšanas ar mērķi nocirst bojātos kokus, nepieļaujot koksnes kvalitātes zudumu, kā arī samazināt kaitēkļu savairošanās risku un nodrošinot ugunsdrošību.

Minētie apstākļi mudināja iesaistīties kopīgā meža atjaunošanā, atzīst viens no Meža dienu pasākuma novadā iniciatoriem, Saeimas deputāts un mežsaimnieks Jānis Klaužs (ZZS). Pasākumā aicināts iesaistīties arī LR zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kas apstiprinājis savu vizīti. Meža dienu pasākumā Līvānu novadā izteikuši vēlmi piedalīties arī novada iedzīvotāji – novada attīstības biedrības “Līvāni”, mežu nozares un pašvaldības pārstāvji. Talkā aicināti arī žurnālisti.

Kopīgi plānots iestādīt 4500 priedes stādu 1,5 ha meža platībās Līvānu novadā.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv t. 65307270; 29492184