Līvānu slimnīcas attīstībā iegulda ERAF līdzekļus

Pirmās Latvijas brīvvalsts laikā būvētajā Līvānu slimnīcas ēkā šobrīd notiek pamatīgi remontdarbi.


Darbi notiek daļā ēkas, līdztekus tam darbu turpina slimnīcas stacionārais un ambulatorais bloks. Tas radījis zināmas neērtības, tomēr Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļu apguve ir ievērojams atspēriena punkts slimnīcas infrastruktūras attīstībai, uzlabojot stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti.

Šobrīd būvdarbi rit ēkas 3. stāvā, kur SIA „Jēkabpils PMK” celtnieku brigādes strādā gan pie iekštelpu kapitālas pārbūves, gan pie ēkas ārējās fasādes siltināšanas.

SIA „Līvānu slimnīca” valdes priekšsēdētājs Vadims Krimans informē, ka kopējās darbu izmaksas ir Ls 369 969,42, no kurām ERAF segs Ls 272 000 jeb 85%, pārējo ieguldījumu dos Līvānu novada pašvaldība.

Pamatīgā pārbūve ļaus sakārtot Līvānu slimnīcas kā aprūpes slimnīcas infrastruktūru, samazināt izmaksas uz energoefektivitātes rēķina. Tiks siltināta ēkas fasāde, kur tas vēl nav veikts, salabots ēkas jumts un pilnībā izremontētas 3.stāva stacionāra telpas un daļēji arī 2.stāva stacionāra telpas. No jauna ierīkos elektroinstalāciju, ventilācijas, apkures, ugunsdrošības, ūdens un kanalizācijas sistēmas, kā arī nodrošinās ēkas pieejamība personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Visi remontdarbi tiks pabeigti līdz nākošā gada aprīlim.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods uzsver: „Novadā ar vairāk kā 14 000 iedzīvotāju slimnīca ir vitāli svarīga, ko pierāda tās aktīvā darbība pēdējos gados. Slimnīca realizē dažādus projektus un attīsta jaunus pakalpojumus iedzīvotājiem. Sakārtotas telpas, laba attieksme un kvalificēti mediķi ir būtiski priekšnoteikumi, lai pacienti izvēlētos aprūpi Līvānu slimnīcā.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste