Līvānos uzsākta Lattelecom optiskā tīkla izbūve

Latvijas vadošais elektronisko pakalpojumu sniedzējs Lattelecom, sekmīgi uzsākot optiskā tīkla izbūvi Līvānos, šobrīd nodrošinājis iespēju ātro un kvalitatīvo optisko internetu pieslēgt jau 9 mājām jeb 400 dzīvokļiem.


Lattelecom optiskais internets jau ir pieejams Daugavpils, Kurzemes, Vecticībnieku ielās. Optiskā interneta izbūve turpinās Lāčplēša, Rīgas, Saules, Sporta, Zaļajā, Avotu, Biedrības, Krustpils un Raiņa ielā. Kopumā optiskā tīkla izbūves rezultātā Līvānos Lattelecom optiskais internets būs pieejams 58 mājās jeb 2698 dzīvokļos. Līdz ar iespaidīgās infrastruktūras ierīkošanu, aptuveni trešajai daļai pilsētas iedzīvotāju būs pieejams Latvijā un Eiropā ātrākais internets – 100 Mbit/s, 200 Mbit/s un pat 500 Mbit/s. Pilnvērtīgu optiskā interneta pieslēgumu nodrošina unikāls pieslēgums katram lietotājam, ko lieto vienīgi attiecīgais klients.

„Pie esošā dzīves tempa interneta ātrumam ir ļoti liela nozīme, un optiskais pieslēgums nodrošina pilnīgi jaunu interneta lietošanas pieredzi. Arī pēc klientu pieprasījuma redzam, ka arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas jaudīgu optisko pieslēgumu, kas spēj nodrošināt kvalitatīvu un ātru datu apmaiņu. Labā ziņa ir tā, ka arvien lielākam skaitam Latvijas iedzīvotāju optiskais internets kļūst pieejams, un esam gandarīti, ka nākotnes infrastruktūras izbūve ir veiksmīgi uzsākta arī Līvānos un jau pirmajiem simtiem mājsaimniecību varam piedāvāt optisko pieslēgumu,” saka Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

„Internets no ekstras mūsdienās jau ir kļuvis par ikdienas nepieciešamību. Cilvēki to izmanto darbam, lasa ziņas, veic bankas norēķinus, komunicē sociālajos tīklos, klausās mūziku un skatās filmas. Šodienas steidzīgais dzīves ritms neļauj tērēt laiku lēnam un mazjaudīgam internetam, tāpēc optiskā interneta pieslēgums ir lieliska iespēja,” uzskata Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods. „Līvāni ir reģionālas nozīmes centrs, kas pēdējos gados ļoti strauji attīstās, pateicoties pieejamajam Eiropas Savienības un citu ārvalstu fondu finansējumam. Līvānieši vienmēr meklējuši iespējas padarīt savu novadu pievilcīgu tā iedzīvotājiem. Un ātrs internets ir viens no daudziem faktoriem, kas to veicina.”

Patlaban Lattelecom optiskais internets jau ir pieejams sešpadsmit Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Salaspilī, Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Jēkabpilī, Olainē, Aizkrauklē, Rēzeknē, Talsos, Cēsīs un tagad arī Līvānos, taču līdz gada beigām optiskais internets būs pieejams jau divdesmit Latvijas pilsētās.

Lattelecom iedzīvotājiem piedāvā arī iespēju ietekmēt uzņēmuma plānus un paātrināt optikas pievilkšanu konkrētā mājā, par to nobalsojot mājas lapā: optika.lattelecom.lv.

Papildus informācija:

Līga Bite,
Lattelecom Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja
T. +371 6705 5740, Mob.t. +371 2910 9944
e-pasts: liga.bite@lattelecom.lv

Katrīna Lulle,
Lattelecom sabiedrisko attiecību konsultante
T. +371 67201460, Mob.t. +371 26609619
e-pasts: katrina.lulle@ka.lv