Līvānos ierīko apgaismojuma sistēmu uz rūpniecības zonu

Līvānu novada domes un vietējo uzņēmēju sadarbības rezultātā ir ierīkots apgaismojums uz Līvānu pilsētas rūpniecības zonu Celtniecības ielā.


Kopumā Celtniecības ielas apgaismojuma sistēmas izbūve Līvānu novada pašvaldībai izmaksāja ap 10 000 latu, kas finansēti no budžeta līdzekļiem. Savukārt vietējie uzņēmēji šo ieceri finansiāli atbalstīja, iegādājoties ielu apgamojuma laternas.

Apgaismojums uz Līvānu rūpniecības zonu bija ļoti nepieciešams, uz šo problēmu norādīja vietējie uzņēmēji, kas darbojas novada uzņēmēju padomē. Rūpnīcās strādā ievērojams skaits Līvānu iedzīvotāju, kuriem līdz šim ik dienu bija jāmēro ceļš uz darbu pat tumsu. Pašvaldība uzņēmēju konstruktīvo ierosinājumu ņēma vērā un uzsāka apgaismojuma ierīkošanu.

Līvānu novada dome šajās dienās ir saņēmusi atzinīgus vārdus no vietējiem uzņēmumiem par ielas apgaismojuma sakārtošanu Celtniecības ielā! Arī domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un izpilddirektors Uldis Skreivers saka paldies par sapratni un sadarbību vietējo uzņēmumu vadītājiem un strādājošajiem!

Rūpniecības zonā koncentrēti tādi novada uzņēmumi kā SIA “Adugs”, SIA “Līvānu mājas un logi”, SIA “Līvānu bioķīmiskā rūpnīca”, SIA “Z-light”, Līvānu pašvaldības uzņēmuma SIA “Līvānu siltums” centrālā katlumāja un citi.

No 1.decembra sāk kursēt arī pilsētas autobuss uz šo pilsētas rajonu. Ja būs braucēji, tad autobusa maršruts uz rūpniecības zonu tiks saglabāts.

Jāatgādina, ka savulaik Līvānu rūpniecības zona bija citas pašvaldības – Jersikas pagasta – teritorijā. Līvānu novada pašvaldība šīs teritorijas sakārtošanu ir uzsākusi tikai pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas, kad Jersikas pagasts iekļāvās Līvānu novada sastāvā.


Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv