Līvānos durvis vēris jauns zobārstniecības kabinets

Ar pašvaldības atbalstu Līvānos durvis vēris jauns un moderni aprīkots zobārstniecības kabinets. Tas izvietots atsevišķā blokā Līvānu 2. vidusskolas ēkā Rīgas ielā 113/117, Līvānos (ieeja no Daugavpils ielas puses, pie skolas sporta zāles). Ieeja zobārstniecības kabinetā ierīkota atsevišķi, tā, lai netraucētu mācību darbu.


Kabinetā uzstādītas modernas iekārtas no Somijas un Vācijas. Nepieceļoties no zobārsta krēsla, pacientiem ir iespēja veikt rentgena izmeklējumus un viziogrāfiju, kas kvalitatīva attēla veidā redzama turpat uz monitora. Tas atvieglo zobu labošanas procedūru gan pacientam, gan ārstam.

Plānots, ka kabinetā strādās arī zobu higiēnists. Darba laiks tiks plānots pēc iepriekšēja pieraksta, arī sestdienās.

Daktere Dace Some (pieredze 11 gadu laikā gūta, strādājot zobārstniecības firmās Rīgā) iedrošina, ka zobu labošanas procedūra mūsdienās norit bez sāpēm, un tas, ka no zobārsta apmeklējuma jābaidās, ir novecojis mīts. Gadās arī tā, ka pacienti ārstniecības laikā pat iesnaužas.

Tuvākajā laikā kabinets cer saņemt apstiprinājumu no Veselības norēķinu centra, kas ļaus bērniem līdz 18 gadiem zobus labot bez maksas. Šobrīd notiek dokumentu saskaņošana. Tas ļaus jaunajā kabinetā zobu profilaktisko pārbaudi veikt arī novada skolu skolēniem.

Atklāšanas pasākumā mediķi pateicās Līvānu novada domei par atsaucību un finansiālu atbalstu telpu kosmētiskā remonta veikšanai. Zobārstu problēma Līvānu novadā bija aktuāla, jo šo speciālistu pilsētā trūkst.

Vairāk informācijas: Dr. Dace Some, tālr. 25629170 vai e-pasts: somedental@gmail.com; www.some.lv

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv t. 65307270; 29492184