Līvānos būs Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras punkts

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) teritoriālo iestāžu tīkla izvietojuma racionalizēšanas ietvaros Līvānos plāno izveidot VSAA klientu apkalpošanas punktu ar diviem darbiniekiem, kas iedzīvotājus apkalpos pastāvīgi.


Lai iedzīvotāji nepaliktu bez pakalpojumiem, Līvānu novada pašvaldība un VSAA veiksmīgi sadarbojusies arī līdz šim. VSAA darbinieki un dokumenti ar pašvaldības transportu uz Līvāniem dažas reizes mēneši tika vesti no 36 km attālā Klientu apkalpošanas centra Preiļos. Tādējādi tika nodrošināta izbraukuma klientu apkalpošana. Diemžēl VSAA speciālisti Līvānos bija pārāk reti, līdz ar to veidojās garas rindas, iedzīvotāji bija neapmierināti ar šādu sistēmu.

Līvānu novada domes vadība bija lūgusi VSAA izskatīt iespēju par pakalpojumu uzlabošanu, ņemot vērā lielo iedzīvotāju skaitu novadā (lielākais novads bijušā rajona teritorijā). Sadarbība ar VSAA vienmēr bijusi laba, un ir liels gandarījums, ka mūsu lūgums ir uzklausīts un izmaiņas par labu iedzīvotājiem tiks veiktas, atzīst Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Savukārt VSAA ir lūgusi pašvaldību iznomāt darba kabinetu VSAA klientu apkalpošanas punkta darbībai Līvānu novada domes ēkā, Rīgas ielā 77, Līvānos, kur līdztekus darbojas arī Nodarbinātības valsts aģentūra. Tas ļautu iedzīvotājiem ērti saņemt vairākus pakalpojumus vienuviet. Telpas plānots izīrēt VSAA no 2011. gada 1. augusta.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste