Līvānos atklāj zobārstniecības kabinetu

3. februārī Līvānu slimnīcas ēkas 2. stāva ambulatorajā daļā durvis vēra jaunais zobārstniecības kabinets, kur pacientus pieņems zobārstes Maija Valaine un Viktorija Rubule.


Līdz šim zobārsti pacientus pieņēma domes ēkā, kas funkcionāli nebija piemērota šādiem mērķiem. Piemēram, cilvēki ar funkcionāliem kustību traucējumiem pie zobārsta nokļūt nevarēja, jo domes ēkā ar ratiņkrēslu var iekļūt tikai 1. stāvā, bet lifta ēkā nav.

Slimnīcas ēkas ambulatorajā daļā ar abu zobārstu un daļēji arī pašvaldības atbalstu tika veikts telpu kosmētiskais remonts. Kā uzsvēra ārste Maija Valaine, šis ir labs sadarbības piemērs, kad pašvaldība deva gan savu pamudinājumu, gan atbalstu un piešķīra telpas slimnīcas ēkā.

Zobārstniecības bloka izveide, pilnveidojot ambulatoro pakalpojumu klāstu, bija sens slimnīcas sapnis, atzina tās vadītājs Vadims Krimans. Turpat kabinetā ir iespēja veikt mutes dobuma rentgena uzņēmumu, ēkā ir lifts, pa kuru pie zobārsta var nokļūt arī cilvēki ar kustību traucējumiem, kā tam normāli būtu jābūt.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods atzinīgi novērtēja sadarbību, uzsverot, ka nekad nav atbalstījis situāciju, kad ārsti izklīst pa pilsētu pacientu pieņemšanai pielāgotos dzīvokļos. Slimnīcas ēka kā medicīniskās aprūpes centrs piedāvā iedzīvotājiem plašu pakalpojumu klāstu, sākot no laboratoriskajiem un rentgena izmeklējumiem, sirds veselības kabineta, dažādiem speciālistiem un ģimenes ārstiem līdz stacionārajai un mājas aprūpei.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv t. 65307270; 29492184