Latgales reģiona sadarbība ar Pleskavas apgabalu. Dienas kārtībā: Vientuļu-Ludonkas kontrolpārejas punkta tālākā attīstība.

2011. gada 9. septembrī Pleskavā (Krievijas Federācija) norisinājās Latvijas – Krievijas Starpvaldību komisijas LV un KF robežas kontroles punktu monitoringa noslēguma sēde, kurā piedalījās Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes (LPRAP) priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un Latgales plānošanas reģiona (LPR) administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne. LPR delegācija tikās arī ar Pleskavas apgabala vicegubernatoru Genādiju Bezlobenko un atbildīgo ekonomiskās komisijas vadītāju Dmitriju Ravikoviču.


Tikšanās laikā LPRAP priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un Pleskavas apgabala vicegubernators Genādijs Bezlobenko pārrunāja dažādus jautājumus, kas skar Latgales un Pleskavas esošo un turpmāko sadarbību, kā veiksmīgs piemērs tika akcentēts Daugavpils-Pleskavas lidostas attīstības projekts. Šobrīd kopējie projekti iesniegti Eiropas Komisijai (EK). Latgales un Pleskavas reģionu administrācijas pārstāvji atzīmēja veiksmīgo sadarbību, iesniedzot kopīgos projektus pārrobežu sadarbības Latvijas-Igaunijas-Krievijas programmas atklātā konkursa pirmajam uzsaukumam. No šīs programmas vairāki kopējie projekti tiks virzīti uz atbalstu un finansējumu.

Latgales plānošanas reģiona pārstāvji un Pleskavas administrācija vienojās, ka gatavojoties jauniem projektiem, aktīvi būtu jāiesaistās abu reģionu pašvaldībām, uzņēmējiem, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Reģionu pārstāvji uzsvēra nepieciešamību veikt koordinētas darbības saistībā ar kontrolpārejas punktu attīstību.

Šobrīd aktuāls jautājums – kontrolpārejas punkta Vientuļi-Ludonka tālākā attīstība, saistībā ar to abas puses atzīmēja, ka nepieciešams veikt paralēlas darbības, lai veicinātu rindu mazināšanos uz robežas. Pēc tikšanās notika Latvijas – Krievijas Starpvaldību komisijas LV un KF robežas kontroles punktu monitoringa noslēguma sēde, kuras laikā tika parakstīts sēdes protokols. Monitoringa darba grupa strādāja no 6. līdz 9. septembrim, kā laikā apsekoja Latvijas-Krievijas kontrolpārejas punktu darbību.

Attiecībā uz Ludonkas-Vientuļu kontrolpārejas punktu rekonstrukciju, protokolā tika panākta vienošanās par sekojošām darbībām: „Pleskavas administrācija izteica viedokli, ka jāpieņem lēmums, par Ludonka-Kuhva upju tiltu rekonstrukciju, kā arī jāveic autoceļu remonts posmā Viļaka-Vientuļi, kas nodrošinātu kontrolpārejas punktu efektīvāku darbību.”

Puses vienojās atbalstīt tālāko kontrolpārejas punkta Bruņiševa-Vientuļi rekonstrukcijas projektu partnerības un labu kaimiņattiecību programmas Krievija-Latvija-Igaunija ietvaros un atzīmēja, ka tālākai kontrolpārejas punktu Ludonka-Vientuļi un Bruņiševa-Pededze attīstībai būs nepieciešamas abu valstu investīcijas to infrastruktūrā.

Lai aplūkotu galeriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Ziņojumu sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
Tālrunis 27857529
E-pasts: info@latgale.lv