Latgale tika prezentēta starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Vivatour 2011” Viļņā

No 25. līdz 27. februārim Viļņā (Lietuva) izstāžu kompleksā „Litexpo” norisinājās starptautiskais tūrisma gadatirgus „Vivatour 2011”, kurā tika prezentēts arī Latgales tūrisma piedāvājums.


Izstādes apmeklētājiem tika piedāvāts jaunais tūrisma katalogs „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē un Aukštaitijā” un Latgales tūrisma karte lietuviešu valodā. Šajos informatīvajos materiālos pieejama informācija par visām tūrisma iespējām reģionā, t.sk. arī tūristu mītnēm. Izstādē bija labi pieprasītas Daugavpils pilsētas, Rēzeknes un Viļānu novada kartes lietuviešu valodā, kā arī Rēzeknes pilsētas, Aglonas, Līvānu, Krāslavas un Daugavpils novada informatīvie materiāli. Potenciālie ceļotāji interesējās gan par kultūras tūrisma, gan aktīvā tūrisma iespējām, gan dabas parku „Daugavas loki”.

Latgales tūrisma informācijas centru apkopotie dati liecina, ka Lietuva Latgales reģionam ir augsti prioritārs tirgus. Savukārt Daugavpils novada TIC vadītāja Lolita Kozlovska un Līvānu novada TIC vadītāja Astērija Vucēna, kas izstādē strādāja ar potenciālajiem ceļotājiem, novēroja, ka Lietuvas ceļotājiem Latgale ir ļoti labi pazīstams un populārs ceļojumu galamērķis. Daudzi apmeklētāji atzina, ka Latgali apmeklējuši pagājušajā gadā, bet daudzi plāno doties šurp šosezon, lai iepazītu Latgales pilsētas, kultūras, dabas un aktīvā tūrisma piedāvājumu. Tādejādi var prognozēt, ka šogad Lietuvas tūristu un ceļotāju skaits galamērķī pieaugs.

Latgales reģiona tūrisma informācijas centri šogad jau piedalījās starptautiskajā tūrisma gadatirgū „Balttour 2011”, kurā Latgales stends tika atzīts par vienu no labākajiem. Informācija par tūrisma iespējām Latgalē bija pieejama arī starptautiskā tūrisma gadatirgus „Tourest 2011” apmeklētājiem Tallinā (Igaunija).

Informāciju sagatavoja:

Lolita Kozlovska
Daugavpils novada TIC valdes locekle
65422818
info@visitdaugavpils.lv
www.visitdaugavpils.lv