Latgale piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2011”

No 11. līdz 13. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2011”, kas ir plašākā tūrisma izstāde Baltijā un ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu. Šogad “Balttour 2011” varēs apskatīt 200 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 600 tūrisma uzņēmumu. Izstādē piedalīsies 30 pasaules valstu pārstāvniecības un uzņēmēji.


Šogad tūrisma izstāde „Balttour 2011” norisināsies divās tematiskajās hallēs “Apceļo Latviju!” un “Atklāj pasauli!”, kā arī Brīvdabas piedzīvojumu teritorijā. Katra zona pārsteigs tikai ar sev raksturīgo saturisko piesātinājumu un ļaus koncentrēt apmeklētāju uzmanību uz interesantiem piedāvājumiem. “Baudi nesteidzoties!” – ar šādu devīzi draudzīgi tiks sagaidīts ikviens hallē “Apceļo Latviju!”, kur plaši būs pārstāvēti visi četri Latvijas novadi. Katrs novads prezentēs sev raksturīgos tūrisma objektus, tradīcijas, kā arī piedāvās nobaudīt katram novadam raksturīgos ēdienus un iegādāties amatnieku darinājumus.

Katru gadu Latgales reģiona attīstības aģentūra sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu, Latgales pašvaldībām un tūrisma informācijas centriem piedalās izstādē „Balttour”. Šogad Latgales 19 novadi un pilsētas, kopā ar Vitebskas apgabala (Baltkrievija) un Pleskavas apgabala (Krievija) tūrisma speciālistiem piedalīsies izstādē „Balttour 2011” ar 126 m2 lielu stendu, kas ir plašāks kā pagājušajā gadā un būs lielākais stends visā izstādē. Baltkrievijas kolēģi kopīgā stendā šogad pievienosies otro reizi. Latgales tūrisma informācijas centri izstādē prezentēs jauno tūrisma informācijas bukletu „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē un Aukštaitijā”, kas izdots 5 valodās: latviešu, krievu, lietuviešu, angļu un vācu.

Latgales stendā, kopā ar tūrisma speciālistiem piedalīsies arī Latgales novadu amatnieki: Latgales mākslas un amatniecības centrs no Līvāniem, Ludzas amatnieku centrs no Ludzas, Aglonas maizes muzejs, „Upenīte” un „Zemeņu krastiņi” no Aglonas novada, keramiķis Valdis Pauliņš un Z/S „Kurmīši” ar ārstniecības tēju degustācijas iespējām no Krāslavas novada, Z/S „Apkalnmājas” ar ādas izstrādājumiem un Z/S „Tiptops” ar suvenīru piedāvājumiem no Rēzeknes novada un folkloras kopa „Sovvaļņīki” no Dagdas novada. Stenda apmeklētāji varēs nobaudīt dažādus Latgales kulinārā mantojuma ēdienus, kā arī piedalīties labdarības izsolē, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Daugavpils bērnu namam – patversmei „Priedīte”.

Izstāde „Balttour” ir starts jaunajai tūrisma sezonai, jo tieši šeit viesnīcas, tūrisma organizācijas, aģentūras, transporta pakalpojumu sniedzēji un tūroperatori pirmo reizi prezentē nākamās sezonas jaunumus, kā arī piedāvā atlaides. Izstāde “Balttour” ir nozīmīgākais tūrisma pasākums Baltijā, kas tradicionāli kalpo kā ceļvedis un palīgs ceļojumu izvēlē un īstenošanā.

Esiet laipni aicināti apmeklēt Latgales stendu un iepazīties ar reģiona jaunumiem!