Latgale iekaro Sanktpēterburgas tūrisma tirgu

Latgales reģiona attīstības aģentūra sadarbībā ar Latgales tūrisma informācijas centriem, Sanktpēterburgas tūrisma kompāniju OPEN TOUR un žurnālu LeVojageur piedalījās 15. starptautiskajā tūrisma izstādē „OTDIH BEZ GRANIC. LETO 2011”, kas notika Sanktpēterburgā (Krievija) no 2011.gada 7. līdz 10.aprīlim.


Starptautiskā izstāde „OTDIH BEZ GRANIC. LETO 2011” ir vienīgā tūrisma izstāde Sanktpēterburgā pirms 2011.gada tūrisma sezonas sākuma. Šajā izstādē, kas bija izkārtota 2 stāvos, piedalījās vairāk nekā 295 tūrisma kompāniju no 15 valstīm. Savos stendos ceļotājus aicināja pie sevis Kipra, Turcija, Grieķija, daudzi Krievijas apgabali, Ukraina, Bulgārija, Itālija, Baltkrievija, Malaizija, Čehija, Slovēnija.

Šo valstu vidū gandrīz vienīgie no Latvijas savus tūrisma piedāvājumus reklamēja 7 Latgales pārstāvji, tajā skaitā Māris Bozovičs – Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors, Tatjana Kozačuka – Krāslavas novada tūrisma informācijas centra vadītāja, Līga Kondrāte – Ludzas tūrisma centra vadītāja, Ligita Harčevska – Rēzeknes novada tūrisma centra vadītāja, Ruta Sarkāne – viesnīcas Park Hotel Latgola direktore un atpūtas bāzes „Silmalas” īpašnieki Arvīds Soldāns un Anna Zalāne.

Sadarbojoties ar Latgales reģiona tūrisma uzņēmējiem, tika sagatavota akcija – tā saucamais „Balvu fonds” ar 14 piedāvājumiem. Liels paldies Latgales tūrisma uzņēmumu saimniekiem par sarūpētajām dāvanām. Akcijas mērķis bija mērķtiecīgi popularizēt Latgales tūrisma piedāvājumus un radīt interesi par Latgali, kā arī piesaistīt Krievijas tūristus Latgales reģionam, tās ietvaros uzaicinot izstādes apmeklētājus atpūsties par brīvu kādā no Latgales viesu mājām un apmeklēt kādu amatnieku darbnīcu vai apskates objektu. Tika izlozēti arī amatnieku darinājumi, Latvijas konfektes un balzams. Savu latgalisko kolorītu stendam piešķīra viesu mājas „Silmalas” saimnieki Anna un Arvīds Soldāni, kuri cienāja izstādes apmeklētājus ar mājās gatavotu sieru un maizi, dodot iespēju nobaudīt arī spēcinošo latgaliešu dzērienu „Šmakovku”.

Latgales tūrisma informācijas centru darbinieki, uzņēmēji un Sanktpēterburgas partneri prezentēja tūrisma iespējas Latgalē, piedāvājot Krievijas tūrisma firmām un apmeklētājiem gan kopējus Latgales materiālus: Latgales karti, brošūru „Tavas skaistākas brīvdienas Latgalē un Aukštaitijā”, Latgales novadu informatīvos tūrisma materiālus krievu valodā – par Latgales reģionu, Daugavpili, Krāslavas novadu, Ludzu, veselības tūrisma piedāvājumu Ludzas novadā, Rēzekni, Rēzeknes un Viļānu novadiem. Bet galvenais prezentācijas materiāls bija Sanktpēterburgā drukātais tūrisma katalogs „LATGALE – nesteidzīga atpūta laukos” krievu valodā un 15, dažāda ilguma (3-8 dienu) atpūtas programmas ar naktsmītņu, aktīvās un pasīvās atpūtas, amatnieku darbnīcu apmeklējumu piedāvājumu.

Latgales tūrisma speciālisti uzskata, ka dalība izstādē bija veiksmīga un nesīs labus rezultātus. Apmeklētāju interese par Latvijas austrumu reģionu bija liela un daudzi atminējās savu bērnību, kad vasaras pavadīja zilo ezeru zemē pie Latgales dzidro ezeru krastiem. Interese bija ļoti liela par atpūtas iespējām pie Latgales ezeriem, kas ļauj aizbēgt no lielpilsētas steigas.

Pēc izstādes ir liela gandarījuma sajūta par paveikto darbu un cerība, ka Latgalē aizvien vairāk satiksim tūristus no Sanktpēterburgas!



No 17. līdz 21.maijam tiks organizēts iepazīšanas brauciens pa Latgali Sanktpēterburgas žurnālistiem. Brauciena laikā žurnālisti apmeklēs Latgales populārākos tūrisma objektus, tajā skaitā viesu mājas un atpūtas bāzes.

Ziņojumu sagatavoja:

Tatjana Kozačuka
Krāslavas novada TIC vadītāja
Brīvības iela 13, Krāslava, LV-5601
+371 656 22201, +371 26395176
www.kraslava.lv