Kultūras virtuve Daugavpilī

Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerīnba “Kaimiņi” sadarbībā ar Sociālās integrācijas institūtu (Lietuva) īsteno starptautisko jaunatnes projektu „Travelling Social Cuisine” – “Ceļojošā sociālā virtuve”. Projekta “Ceļojošā sociālā virtuve” ideja ir palīdzēt bijušajām Padomju Savienības valstīm (Lietuvai, Latvijai, Igaunijai) rosināt sabiedrisko aktīvitāti, samazinot ksenofobiju un rasismu un izveidot dialogu starp Rietumu un Austrumu Eiropu, kā arī ļaut šo valstu iedzīvotājiem sadarboties, attīstot aktīvo pilsonību un savstarpējo sapratni.


Projekta aktivitātes Latvijā norisināsies Daugavpils pilsētā, Daugavpils novadā, Balvos un Alūksnē.

Projekta aktivitātes Latvijā norisināsies Daugavpils pilsētā, Daugavpils novadā, Balvos un Alūksnē.
Latvijas aktivitāšu plāns ir “Step Inside. Sper Soli”, kurā ietilpst daudzas aktivitātes, ieskaitot dažādu metožu virkni. Projektā izmantotās metodes: “Kultūras virtuve”, “Dzīvā Bibliotēka”, “Neērtais kinoteātris” un “Teātra forums”. Projekta mērķauditorija ir nevalstiskās organizācijas, vietējās kopienas un iedzīvotāji.

Kultūras virtuve

Aktivitātes “Kultūras virtuve” laikā kopā ar Daugavpils nacionālajām biedrībām tiks izstrādāts kalendārs, kas reprezentēs dažādu kultūru tradicionālos ēdienus. Kalendārā tiks iekļauta informācija par ēdiena vēsturi – no kurienes tas nāk, kādos svētkos to pasniedz u.t.l., kā arī ēdiena recepte. Daugavpils pilsētas svētku laikā “Kultūras virtuve” tiks prezentēts kalendārs un kalendārā iekļautas receptes – ēdieni. Aktivitātes laikā ēdienus prezentēs nacionālo biedrību pārstāvji ar pagatavotiem ēdieniem, ikviens interesents varēs ienākt pagaršot tos un saņemt recepti un kalendāru. Aktivitātes mērķis ir parādīt Daugavpils multikulturālās vides bagātību, atspoguļot to, ka dažādu tautību cilvēki spēj brīnišķīgi sarasties, saglabājot savu nacionālo identitāti.

Aktivitātes “Kultūras virtuve” koordinatores:

Olga Razminoviča un Olga Kovaļevska
Mob.tel. 27095129; 26797516
E – pasts: olgarazminovica@inbox.lv; olga_kov@inbox.lv

Informāciju sagatavoja:

Projekta “Ceļojošā sociālā virtuve”
vaditāja Latvijā
Viktorija Kozlovska
26956160
viktorija.kozlovska@gmail.com
www.daugavpils.partneirbas.lv