Kārtējā darba vizītē ierodas Baltkrievijas kolēģi

Ceturtdien, šā gada 13.oktobrī ar darba vizīti Valsts robežsardzē ierodas Baltkrievijas Valsts robežu komitejas priekšsēdētājs ģenerālmajors Igors Račkovskis ar delegāciju.


Sadarbība starp Latvijas valsts robežsardzi un Baltkrievijas Valsts robežu komiteju tiek īstenota jau kopš 1993.gada, kad 18.augustā Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas Valdības noslēdza vienošanos par sadarbību robežapsardzības jautājumos.

Vizītes ietvaros Baltkrievijas Valsts robežu komitejas pārstāvji – Baltkrievijas Valsts robežu komitejas priekšsēdētājs Igors Račkovskis, Galvenās operatīvās pārvaldes Robežkontroles pārvaldes priekšnieks Ivans Bondarenko un Starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieka vietnieks Sergejs Ignatovičs apmeklēs Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldi un tās struktūrvienības.

Vizītes laikā Latvijas un Baltkrievijas puses apspriedīs rezultatīvos rādītājus 2011.gada 9 mēnešos, situāciju uz valsts robežas un kopējās tendences, vienosies ar Baltkrievijas kolēģiem par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanas gaitu, analizēs 2011.gada sadarbības plāna izpildes gaitu, kā arī pārrunās dalību starptautiskajos projektos un Eiropas Savienības finanšu instrumentu apguvē.

Šā gada 13.oktobrī plkst. 14:20 Baltkrievijas un Latvijas robežapsardzības iestāžu vadītāji apmeklēs Kaplavas robežpārejas punktu, kur izvērtēs robežpārejas punkta gatavību realizēt vienkāršotu caurlaidību, kā arī tiksies ar vietējo pašvaldību vadītājiem. Savukārt piektdien, 14.oktobrī plkst. 12:30 Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldē, Daugavpilī, A. Pumpura ielā 105b, notiks preses konference, kuras laikā Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars un Baltkrievijas Valsts robežu komitejas priekšsēdētājs ģenerālmajors Igors Račkovskis parakstīs tikšanās protokolu.

Latvijas Republikā Baltkrievijas Valsts robežu komitejas priekšsēdētāju ar delegāciju uzņems Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars, Latvijas Republikas pilnvarotais robežas pārstāvis uz Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas valsts robežas pulkvedis Jurijs Kokins un Daugavpils pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Oļegs Jemašovs.

Informāciju sagatavoja: Kristīne Pētersone,
Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore, tālrunis 67075739, 28364592, kristine.petersone@rs.gov.lv