Kā kursēs sabiedriskais transports pēc Atbrīvošanas alejas tiltu pār Rēzeknes upi slēgšanas?

Saskaņā ar plānotajiem Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbiem un jaunā tilta pār Rēzeknes upi izbūvi, no šā gada 24. janvāra tiks mainīts autotransporta kustības maršruts, kas ietekmēs arī sabiedrisko transportu, stāsta Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis.


Jau no pirmdienas, 24. janvāra slēgs divas autobusu pieturas Latgales ielā (netālu no autostacijas, pie tautā dēvētā universālveikala „Rēzekne”). Tuvākās pieturas atrodas pie centrāltirgus (braucot virzienā uz centru) un iepretī Nacionālo biedrību kultūras namam (braucot no centra). Savukārt pilsētas 1. un 70. maršruta autobusi izmantos pieturvietas, kas atrodas Brīvības ielā pie viesnīcas „Kolonna Hotel Rēzekne”, 13., 32., 33. un 35. maršruta autobusi – pieturu „Ezers” uz Atbrīvošanas alejas (abos virzienos) netālu no Latgales ielas un Atbrīvošanas alejas krustojuma.

Virzoties no ziemeļu rajona uz Latgales ielas pusi, autobusi izmantos pieturu iepretim domei, tad apbrauks pieminekli „Vienoti Latvijai” un tālāk kursēs pa Pulkveža Brieža ielu līdz Dārzu ielai, pa kuru tālāk dosies līdz krustojumam ar Latgales ielu un tālāk – atbilstoši maršrutam.

Ziemeļu rajona virzienā autobusi kursēs pa Dārzu ielu līdz Pulkveža Brieža ielai, kur pie luksofora pagriezīsies uz Atbrīvošanas aleju, pabraucot garām 2. vidusskolai, kafejnīcai „Little Italy” un Rēzeknes pilsētas domei, piestās pieturā viesnīcas „Latgale” pusē un tad virzīsies tālāk atbilstoši maršrutam.

Pasažieriem šajās pieturās nekas nemainās. Tie, kuri brauc ziemeļu rajona virzienā, iekāpj autobusā pie viesnīcas „Latgale”, bet tie, kuri vēlas braukt uz pilsētas dienvidu rajonu, iekāpj autobusā pie Rēzeknes domes.

Pašlaik autobusu kustības laiks netiek mainīts, bet, ja nedēļas laikā būs jaušamas manāmas novirzes no grafika, tad domes un pasažieru pārvadātāju pārstāvji apspriedīs nepieciešamās izmaiņas un iespējami drīzākā laikā informēs par to rēzekniešus.

Kustības maršruts pilsētā būs jāmaina arī starppilsētu maršruta autobusiem ceļa posmā no Latgales ielas līdz Pulkveža Brieža ielai.

Pašvaldība lūdz rēzekniešus-autovadītājus ievērot šīs izmaiņas, un, lai atvieglotu kustību pa Dārzu ielu minētajā posmā, iespēju robežās izmantot jauno Stacijas ielas tiltu.

No 24. janvāra tiks uzstādītas ceļazīmes, kas no Pils, Brāļu Skrindu, Baznīcas un Nikodema Rancāna ielām izbraucot uz Dārzu ielu ļaus veikt tikai labo pagriezienu.

Patlaban sadarbībā ar būvdarbu veicējiem tiek risināts jautājums par gājēju plūsmas novirzīšanu. Tikmēr rēzekniešiem būs iespēja izmantot Dārzu ielu vai gājēju tiltu pār Rēzeknes upi Festivāla parka un Rēzeknes 4.vidusskolas tuvumā.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja