Jēkaba Graubiņa jauno pianistu konkurss

16. aprīlī, Jēkaba Graubiņa 125. dzimšanas dienā mūzikas skolas zālē skanēja J. Graubiņa un vēl daudzu citu komponistu mūzika. Šogad konkursā piedalījās septiņdesmit seši 2.-5. klašu audzēkņi no 34 Latvijas mūzikas skolām. Konkursa atklāšanā dalībniekus sveikt bija ieradies Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.


Konkursu vērtēja žūrija sekojošā sastāvā: komponista meita Daina Graubiņa, Daugavpils mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks, Sandra Jalaņecka – Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas klavieru nodaļas vadītāja.

Vērtējot jauno mūziķu sniegumu, tika ņemts vērā atskaņojuma savdabīgums, tautasdziesmu izpratne, un – nenoliedzami – muzicēšanas prasme, programmas spilgtums un grūtības pakāpe. Visas Latvijas mūzikas skolu skolotāji var pievienoties Dainas Graubiņas novēlējumam mācīties latviešu tautasdziesmu, mīlēt tautasdziesmu un saprast tautasdziesmu.

Konkursa rezultāti:

2. klašu grupā – trīs otrās vietas: Anna Auziņa (ped. Natālija Gaļkova) no Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas, Diāna Harlamova (ped. Antoņina Mihailova) no Preiļu mūzikas un mākslas skolas un Endijs Lagzdiņš (ped. Natālija Karpova) no Salaspils Mūzikas un mākslas skolas.

Četras trešās vietas: Ance Mestere (ped. Irēna Igantāne) no Ogres Mūzikas skolas, Viesturs Virmants Miķelsons (ped. Lelde Paula) no Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Anna Elīza Rozenberga (ped. Agnese Krastenberga) no Juglas mūzikas skolas un Keita Klinta Tomovica (ped. Līga Cepīte) no Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas.

3. klašu grupā – divas otrās vietas: Arta Elizabete Dimante (ped. Agra Dimante) no Siguldas mākslu skolas „Baltais Flīģelis”, Dana Krūmiņa (ped. Natālija Karpova) no Salaspils Mūzikas un mākslas skolas. Divas trešās vietas: Agnese Ozoliņa (ped. Antra Korņejeva) no Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas un Ksenija Šorņikova (ped. Irina Belodeda) no Juglas Mūzikas skolas.

4. klašu grupā – 1. vieta un balva par labāko Jēkaba Graubiņa skaņdarba izpildījumu Aleksandram Avramecam (ped. Dina Atte) no Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas. 1. vieta – Ērika Jākobsone (ped. Elga Klipa) no Ogres Mūzikas skolas.
2. vieta – Brigita Mālniece (ped. Oksana Smelnaka) no Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas.

Četras trešās vietas: Lelde Braunšteina (ped. Sandra Siliņa) no Birzgales Mūzikas skolas, Lauma Eglīte (ped. Signe Docīte) no Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas, Veronika Jonina (ped. Irēna Švāne) no Juglas Mūzikas skolas, Jana Sniedzāne (ped. Ilze Kangsepa) no Alūksnes Mūzikas skola.

5. klašu grupā – 2. vieta- Dāvis Lāpāns (ped. Jeļena Agofonova) no Balvu Mūzikas skolas. 3. vieta – Elīna Zeļikovska (ped. Dzintra Kļaviņa) no Salaspils Mūzikas un mākslas skolas.

Daudzi dalībnieki saņēma diplomus par veiksmīgu piedalīšanos konkursā, to skaitā Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas 2. klases audzēknes Marija Groza (ped. Rita Semeiko) un Anita Lipinika (ped. Veronika Ivanova).

Jēkaba Graubiņa Līvānu mūzikas skolas kolektīvs izsaka lielu pateicību konkursa atbalstītājiem, kas sekmēja konkursa rīkošanu: SIA Z-LIGHT, SIA LĪVĀNU KŪDRAS FABRIKA, A/S LATVIJAS VALSTS MEŽI, LĪVĀNU NOVADA DOMEI, SIA RNS-D.

Informāciju par konkursu sagatavoja J. Graubiņa Līvānu mūzikas un mākslas skolas izglītības programmas
Taustiņinstrumentu spēle – klavierspēle vadītāja Veronika Ivanova