Izstāde Ražots Baltijā 2011: Ražots Latgalē

Noslēgusies izstāde „Ražots Baltijā 2011”, kas bija apskatāma no 15. līdz 17. aprīlim Skonto hallē. Tajā piedalījās ražotāji no Latgales. Reģionu pārstāvēja 9 uzņēmumi, kas nodarbojas ar ražošanu – SIA Zieglera Mašīnbūve, SIA Gartda, SIA Kriart, SIA Rital D, SIA LC Plast, SIA Aimaks, AS Rebir, ArGaumi un Latvilna IK.


Iepazīstoties ar izstādes piedāvājumu, jāsecina, ka Latvijā ir daudz ražotāju, un piedāvātās produkcijas klāsts – plašs. Labi sevi parādīja 9 uzņēmumi no Latgales. Izstādē Daugavpils dome piedāvāja īpašu Daugavpils uzņēmumu stendu, kurā bija tādi uzņēmumi, kā SIA Zieglera Mašīnbūve (www.ziegler-gmbh.com), kas par savu atrašanās vietu izraudzījās tieši Daugavpili, pateicoties tās senajām mašīnbūves tradīcijām. Uzņēmums Latvijā ir jau no 1996. gada, bet tā pirmssākumi meklējami Vācijā, kur uzņēmums ir veidots balstoties uz paaudzēs veidotām tradīcijām.

SIA Gartda izstādes apmeklētājus pārsteidza ar vienu no savas produkcijas stendiem – Naturalsoap, kas ražo dažāda veida ziepes, piedāvājot visdažādākos aromātus, piemēram, tikko pļautas zāles aromāta ziepes. Visas ražošanā izmantotās sastāvdaļas tiek iegūtas Latgalē, izveidota īpaša produkcijas sērija, kurā tiek izmantoti Latgalē pieejamie ārstnieciskie māli. Visa produkcija ir roku darbs, sīkāka informācija www.naturalsoap.lv

Daugavpils stendā bija iespēja iepazīties ar SIA Rital D – uzņēmums piedāvā gaļas izstrādājumus (www.rital-d.lv) un SIA Kriart, kas nodarbojas ar izstrādājumu ražošanu no krāsainā betona (www.kriart.lv).

Uzņēmums SIA Aimaks – kartona kastīšu dizaina izstrādāšana, izgatavošana un tipogrāfija – ir savas nozares līderis. Latvijā ir jau 11 gadus, iespējama arī individuāla dizaina izstrāde, atliek vien pasūtīt ar savas produkcijas nosaukumu. SIA Aimaks (www.aimaks.lv) piedāvā savu produkciju arī Dānijas tirgū.

SIA LC Plast (www.lsplast.lv) ir ražotājs no Daugavpils, kas nodarbojas ar plastmasas izstrādājumu izgatavošanu, sasniegti augsti eksporta rādītāji Lietuvas un Igaunijas tirgū.

Izstādē piedalījās Rēzeknes ekonomiskās zonas AS Rebir (www.rebir.lv) – uzņēmuma rīcība ir lielas ražošanas jaudas dažādiem tehnoloģiskiem risinājumiem.

ArGaumi ir Līvānu pārstāvētais uzņēmums. Darbības lauks ir mājas tekstīlijs, mākslas un amatniecības izstrādājumi, darbojas pirmo gadu un izveidojies kā ģimenes uzņēmums. Pagaidām ArGaumi produkcija ir pieejama izstādēs un tirdziņos, bet nākotnes plānos ietilpst arī salona atvēršana. Jāatzīst, ka uzņēmuma nosaukums pilnībā atbilst piedāvājumam, kas ir unikāls un viss tiek veidots vienā eksemplārā, kā arī katram klientam ir īpaša pieeja. Skatīt www.argaumi.lv

Ražotājs no Krāslavas novada – Latvilna IK nodarbojas ar aitu vilnas izstrādājumiem. Produkcija tiek ražota no 100% aitu vilnas, ko paši Z/S „Smaidi”, uzturot 300-500 aitu lielu ganāmpulku, saražo. Devīze – Laimes segas!

Kopumā Latgales ražotāju piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs, ar augstāko kvalitātes zīmi, varam lepoties ar plašu produkcijas klāstu. Lai Jums veiksmīgi pirkumi!

Ziņojumu sagatavoja:
Latgales Plānošanas Reģions
Rīgas birojs
Rīga, Tirgoņu iela 11, LV – 1050,
Tālrunis 29392686
E-pasts: pasts@latgale.lv