Izglītība + Dizains = 15

No 7.oktobra līdz 29.oktobrim Latgales Kultūrvēstures muzejā (1.stāva zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) skatāma izstāde „Izglītība + Dizains = 15”. Rēzeknes Augstskolas Dizaina un amatniecības katedrai šogad aprit 15 gadi. Šajā posmā ir mainījies gan katedras nosaukums, gan realizēto programmu daudzums, bet nemainīga ir studentu radošā darbība, to apliecina arī šī izstāde.
Izstādes atklāšana 7.oktobrī plkst.15:00


Izstādē skatāmi Dizaina un amatniecības katedras realizēto programmu studentu darbi, kas paver iespēju aplūkot mūsdienu interjera un dārza dizaina projektus, telpu maketus, modernus gaismas ķermeņus, tērpu modeļus, tekstilizstrādājumus, rokdarbus u.c.

Šajā bezgalīgi krāsainajā rudens periodā visā Latvijā dizaina dienu ietvaros notiek daudzveidīgi radoši pasākumi – izstādes un konferences, akcijas un performances, hepeningi un radošās darbnīcas. RA Dizaina un amatniecības katedras docētāji un studenti katedras 15 gadu jubilejas pasākumā piedāvā interesentiem izvērtēt savu veikumu un atskatīties uz padarīto.

Izstādē eksponēti Rēzeknes Augstskolas Izglītības un dizaina fakultātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Vides dizains” ar specializācijām „Interjera dizains”, „Dārza dizains” un „Reklāmas dizains” studentu izstrādātie kvalifikācijas darbi un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Interjera dizains” dažādos studiju kursos izpildītie uzdevumi – sabiedriskā un privātā sektora interjera projekti, kompozīcijas, koloristikas, lietišķās grafikas un maketēšanas darbi, kā arī otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas „Mājturības/ mājsaimniecības un biznesa ekonomikas pamatu skolotājs” studējošo radošie darbi – tekstilkompozīcijā, filcēšanā un apģērba dizainā.

15 gadu garumā katedrai ir mainījušies nosaukumi, dažādojušās studiju programmas, notikušas vairākas radošo darbu izstādes gan augstskolas un pilsētas mērogā, gan valsts mērogā un ārpus tās robežām, par tradīciju ir kļuvusi piedalīšanās daudzveidīgos interesantos uz sadarbību vērstos pasākumos, piemēram, Mākslas dienas, Zinātnieku nakts, Ziemassvētku aktivitātes, Valentīndienas pasākumi, mācību ekskursijas, turpinās darbs projektos, pie augstskolas un pilsētas noformējumiem, interjera projektiem pašvaldības īstenoto projektu ietvaros. Tuvākajā laikā Izglītības un dizaina fakultātē topošajiem studentiem piedāvās iespēju apgūt jaunu pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu „Apģērbu projektēšana un dizains” ar iespēju specializēties: šūto apģērbu projektēšana un dizains, rokdarbu projektēšana un dizains apģērbā, stila dizains un mašīnadījuma projektēšana un dizains apģērbā, uzsvaru liekot uz projektējamo izstrādājumu oriģinalitāti, stila izjūtas izkopšanu un kreativitāti. Uzsākts darbs arī pie profesionālā maģistra studiju programmas „Dizains” izstrādes.

Nozīmīga ir akadēmiskā personāla izaugsme un kvalifikācijas paaugstināšana. Programmas docētāji studē doktorantūrā, piedalās tālākizglītības programmā „Augstskolu didaktika”, daudzveidīgās tālākizglītības programmās (svešvalodu apguve, darbs Moodle vidē, darbs ar interaktīvo tāfeli, kursi, kas saistīti ar dizaina jomas apguvi u.c.), semināros, izstādēs un plenēros, starptautiskajās zinātniskajās konferencēs, Latvijas un starptautiskajos projektos, izstrādā pētījumus un publicējas LR un starptautiskajos zinātniskajos izdevumos.

Teksts: Diāna Apele un Silvija Mežinska

Lai aplūkotu fotoreportāžu, uzklikšķiniet uz bildes!

Izstāde atvērta:
Otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien – 10:00-17:00
Sestdien – 10:00-16:00
Svētdien, pirmdien – slēgta.

Informāciju sagatavoja Maija Upeniece,
Latgales Kultūrvēstures muzeja
sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste
Tālrunis 64622464, e-pasts: muzejs@rezekne.lv