Informācija nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem

Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvalde atgādina, ka saskaņā ar likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 6.panta otro daļu, ja nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs vai daudzdzīvokļu mājas apsaimniekotājs līdz kārtējā taksācijas gada 15.februārim nav saņēmis maksāšanas paziņojumu, viņa pienākums ir mēneša laikā rakstveidā par to informēt pašvaldību, kura iekasē nodokli.


Ja Jūs esiet nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs par īpašumu Rēzeknes pilsētā, bet neesiet saņēmis maksāšanas paziņojumu par nekustamā īpašuma nodokli 2011.gadam, lūdzam par to informēt Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldi.

Iesniegumu par maksāšanas paziņojuma saņemšanu maksātājam jāiesniedz Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldē (Atbrīvošanas aleja 93, Rēzekne, LV-4601). Iesniegumu var rakstīt brīvā formā vai aizpildīt Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldē pieejamās veidlapas.

Informējam, ka nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņi ir noteikti likumā „Par nekustamā īpašuma nodokli” un neatkarīgi no tā vai nodokļa maksātājs ir vai nav saņēmis maksāšanas paziņojumu par nekustamā īpašuma nodokli, par samaksas termiņa nokavējumu tiek aprēķināta nokavējuma nauda — no laikā nenomaksātā pamatparāda 0,05 procenti par katru nokavēto dienu (pamatojums: likuma “Par nodokļiem un nodevām” 29.panta otrā daļa).

Neskaidrību gadījumā lūdzam interesēties Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldē 109.kab. un 114.kab. vai zvanīt uz tālruņiem 64607644, 64607685, 64607646.

Informācijas avots: Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvalde.