Informācija nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem

Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvalde informē, ka saskaņā ar 14.10.2010. likumu “Grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”” ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek ne tikai vienģimenes un divģimeņu dzīvojamo māju un daudzdzīvokļu māju palīgēkas un garāžu īpašnieku kooperatīvo sabiedrību garāžas, ja tās netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, bet arī garāžu īpašnieku biedrību garāžas, to skaitā garāžas, kuras garāžu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība un garāžu īpašnieku biedrība ir atsavinājusi par labu fiziskajai personai un kuras ir reģistrētas zemesgrāmatā kā atsevišķs nekustamais īpašums, ja tās netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai.


Sakarā ar to, ka minētie grozījumi jāpiemēro nodokļa aprēķinam, sākot ar 2011.gada 1.janvāri, Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvalde veic nekustamā īpašuma nodokļa pārrēķinu un atceļ aprēķināto nodokli par garāžām, kuras saskaņā ar likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli” ir ar nodokli neapliekami objekti.

Ņemot vērā to, ka nodokļa aprēķina atcelšanas rezultātā rodas nekustamā īpašuma nodokļa pārmaksas, informējam, ka, Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvalde pārmaksātās nodokļu summas pēc nodokļu maksātāju pamatota iesnieguma saņemšanas novirza kārtējo nodokļu maksājumu segšanai vai atmaksā nodokļa maksātājam.

Iesniegumu par pārmaksātās nodokļa summas atmaksāšanu vai novirzīšanu kārtējo nodokļu maksājumu segšanai nodokļa maksātājam jāiesniedz Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldē (Atbrīvošanas aleja 93, Rēzekne, LV-4601). Iesniegumu var rakstīt brīvā formā vai aizpildīt Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldē pieejamās veidlapas.

Neskaidrību gadījumā lūdzam interesēties Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldē 109.kab. un 114.kab. vai zvanīt uz tālruņiem 64607644, 64607685, 64607646.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja