„Ghetto Basket” ielu basketbola turnīrs Rēzeknes pilsētas svētkos

Biedrības „Streetbasket” šovasar organizēto „Ghetto Games” ietvaros „Ghetto Basket” ielu basketbola turnīri notiek ne tikai Rīgā, bet arī ārpus valsts galvaspilsētas. „Ghetto Basket” posms Rēzeknē notiks 6. augustā Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros. Līdzdalība šādā turnīrā ir pirmais solis cīņā par galveno balvu – „Streetbasket” sadarbībā ar Andri Biedriņu dāvāto braucienu uz nākamās sezonas Nacionālās Basketbola asociācijas spēli ASV.


„Ghetto Basket” turnīru epicentrs ir Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā”, kur katru ceturtdienu cīņā dodas gandrīz pusotra simta komandu, uzvarētājus nosakot vairāku stundu ilgā ielu basketbola maratonā, kurā uzvarēt var patiešām spēcīgākie strītbasketbolisti.

„Ghetto Basket” uzvarētāji saņem ne tikai balvas no atbalstītājiem, bet arī iespēju iekļauties šī sporta veida starptautiskajā apritē. 16. jūnija turnīrā uzvarējusī komanda „Baltic Casting Agency BT” jūlija sākumā startēja Čehijā notiekošajā prestižajā „Prague International Streetball Cup”, kurā izcīnīja čempionu titulu, bet 25. un 26. jūnijā Latvijas „Ghetto Basket” izlase, kas tika veidota no labāko vienību pārstāvjiem, Parīzē (Francija) piedalījās 5:5 ielu basketbola turnīrā „Quai 54”.

Tradicionāli „Ghetto Basket” galvenās balvas izcīņa notiek vecākajā grupā, kurā šovasar sacentīsies 1994. gadā dzimušie un vecāki spēlētāji. Lai sezonas finālsacensībās iekļūtu pašas azartiskākās un aktīvākās komandas, šovasar tiek veidota vienību ranga tabula, ņemot vērā to sasniegtos rezultātus visos turnīros. Pēc divdesmit diviem posmiem 468 komandu apjomīgā ranga vadībā ir Jelgavas „Armet”, kā arī divas Rīgas komandas – „Kaijasenergy.lv” un „Mazais”.

„Ghetto Basket” turnīros šovasar iedalījums ir piecās grupās: 1994. gadā dzimušie un vecāki vīrieši; 1995. – 1998. gadā dzimušie jaunieši; 1999. gadā dzimušie un jaunāki bērni, kā arī 1994.gadā dzimušās un vecākas sievietes un 1995.gadā dzimušās un jaunākas meitenes. Grupu iedalījums atsevišķos turnīros var mainīties. Komandu reģistrācija interneta lapā „Ghettobasket.lv” notiek līdz attiecīgā turnīra iepriekšējās dienas pusnaktij.

Lai piedalītos „Ghetto Basket” sacensībās, nepieciešams noformēt 2011. gada sezonas licenci. To iespējams izdarīt pirms attiecīgā turnīra sākuma, uzrādot personas apliecinošo dokumentu ar fotogrāfiju. Licences cena Ls 1.

„Ghetto Basket” Rēzeknes posms notiks 6. augustā pilsētas svētku ietvaros. Norises vieta – 18.novembra iela 39. Komandu pārreģistrācija plkst. 11, bet spēļu sākums plkst. 12. Dalības maksa Ls 1 no spēlētāja, reģistrējot komandu savlaicīgi internetā. Ja pieteikums tiek iesniegts tikai pirms paša turnīra, tad Ls 2 no spēlētāja.

„Ghetto Basket” divu vasaru laikā nešaubīgi kļuvis par populārāko un masveidīgāko ielu basketbola turnīru sēriju Latvijā, bet šovasar „Streetbasket” kopā ar sadarbības partneriem spēruši nākamo soli ielu kultūras dzīves krāšņuma vairošanā. „Ghetto Games” ietvaros Rīgā regulāri notiek ielu futbola, ekstrēmo sporta veidu (BMX frīstaila, skeitborda, „inline” skrituļslidošanas, velotriāla), kā arī ielu vingrošanas, ielu deju sacensības un treniņi visiem interesentiem.

Šogad tiek arī pārraidīti „Ghetto Games” raidījumi LTV7 kanālā katru otrdienu plks.16.35. Ar akārtojumiem trešdienās plkst.23:00, sestdienās 21:30, svētdienās plkst.17:05.

Plašu un aktuālu informāciju par „Ghetto Basket” iespējams uzzināt „ghettobasket.lv” un „draugiem.lv/ghettobasket”.

„Ghetto Basket” norisi atbalsta: „O!Karte”, basketbola klubs „VEF Rīga”, „Latvijas Universitāte”, Rēzeknes pilsētas dome.

Informatīvi atbalsta: „Diena”, „Čas”, „Subbota”, „Tvnet.lv”, „European Hit radio”, „Draugiem.lv”, „Novonews”, „JCDecaux”, LTV7, „Sportacentrs.com”, „Skeitparki.lv”, žurnāls „Sports”, „Lu.lv”.

Papildus informācija:

Gunta Liepiņa, gunta@streetbasket.lv, mob.tālr. 27866646

The gallery was not found!