Etnoroka grupa „Laimas muzykanti” dodas uz Angliju

Ne jau „zemenes vākt” vai „sēnes ravēt”, bet gan piedalīties ar Latvijas Valsts svētkiem saistītos sarīkojumos Anglijas latviešiem.


„Esam spēlējuši tikpat kā visos pasaules kontinentos, izņemot Āfriku un Antarktīdu”, saka grupas līderis Artūrs Uškāns, kurš ar savu ģimeni ir piedalījies arī LNT šova „Dziedošās ģimenes” otrajā sezonā. „Anglijā gan būsim pirmo reizi, tāpēc tā ir ļoti liela atbildība klausītāju priekšā. Īpaši jau Anglijas latviešu vecākās paaudzes un viņu bērnu un mazbērnu priekšā. Protams, ka arī jaunlaiku emigrācijas latviešiem. Ja jau viņi būs atnākuši uz Latvijas dzimšanas dienai veltītu pasākumu, Latvijai viņi nav zaudēti”, saka Artūrs.

Svarīgākie koncerti notiks Londonā un Mensfīldā (Mansfield), paralēli būs arī uzstāšanās angļu publikai. Uzstāšanos vietas un laiki angļu publikai pašlaik vēl tiek plānoti Anglijas pusē.
„Esam pateicīgi organizācijām, kas uzņēmās sarīkot svētku koncertus – Latviešu Nacionālajai Padomei Lielbritānijā, Latvijas Republikas vēstniecībai Londonā un Daugavas Vanagu Fonda Londonas nodaļai, kā arī personīgi cilvēkiem, kuri mūs uzaicināja piedalīties šajos pasākumos – Līnītei Zobens-East Londonā un Mensfīldas latviešu kamerkora „Novadi” diriģentam Helmutam Feldmanim”, saka Artūrs Uškāns.

Uz jautājumu, kādu repertuāru „Laimas muzykanti” piedāvās Anglijas koncertos, Artūrs atbild: „Mēs nākam no Latgales, tāpēc pamatā būs latgaliešu un latviešu tautasdziesmas folkroka apdares. Pirms ceļojuma uz ASV gan mūsu spēlētajam mūzikas žanram piešķīrām citu nosaukumu – „etnoroks” (ethno-rock), jo ar jēdzienu „folkroks” (folk-rock), amerikāņi saprot ko citu, proti, to, ko pie mums saprot ar autordziesmām – viens cilvēks, vārdu un mūzikas autors + viena ģitāra, kam pievienojas vēl daži instrumenti. Šī žanra slavenākais pārstāvis ir Bobs Dilans (Bob Dilan). Mēs spēlējam citu mūziku – balstāmies uz latviešu un latgaliešu folkloru, kam pieliekam kārtīgu ģitāras „zāģi”, aktīvu basa rifu un bungu komplektu. Turklāt, šobrīd ir mainījies grupas sastāvs. Pēc „Dziedošajām ģimenēm” grupas ģitārista un bundzinieka vietas ir aizvietotas – bungas tagad spēlē mans dēls Matīss Uškāns, ģitāru un mandolīnu – Armands Varslavāns. Anglijas koncertos piedalīsies arī Līva Čingule (stabules, dūdas, blokflauta, perkusijas), vijoli spēlēs Madara Leglere no folkgrupas „Vīteri”. Pie basa, laikam Anglijas dzīvi visvairāk pieredzējis cilvēks mūsu grupā – Kristaps Strods (mācījās basģitāras spēli „Tech Music School” Londonā). Es pats, kā vienmēr – kokli, akordeonu, ermoņikas…”, tā Artūrs.

„Laimas muzykantu” Anglijas latviešiem veltīto koncertprogrammu būs iespēja noklausīties arī Latvijā. Vakarā pirms izlidošanas uz Angliju „Laimas muzykanti”, 16. novembrī plkst. 21.00 uzstāsies folkklubā „Ala”, Rīgā Smilšu ielā 16.

Koncerti Anglijā notiks:
18. novembrī
229 The Venue, 229 Great Portland Street, London, W1W 5PN
Plkst. 18.30 – svētbrīdis un svinīgais akts.
Piedalās Londonas Latviešu koris un Laimas Muzykanti
Ieeja BRĪVA
Plkst. 21.00 – Balle
Ieeja £12 iepriekš pārdošana, £15 pie durvīm
Biļetes uz balli var iegādāties www.229thevenue.co.uk, DVF Londonas namā un bārā vai zvanot +447758 733250
Spēlēs Laimas Muzykanti no Latgales un DJ Ingus Viklis (Garāža).
Bērniem un jauniešiem jaunākiem par 18 gadiem būs liegta ieeja svētku ballē.
19. novembrī
St. Peter’s centrā, Church Side, Mansfield, NG18 1AP
plkst. 18.00
VALSTS SVĒTKU KONCERTS UN GROZIŅBALLE!

Piedalās:
Laimas Muzykanti no Latvijas
Kamerkoris “Novadi”
Bērnu un jauniešu studija “Varavīksne”
Duets Liene & Helmuts un Draugi
Darbosies fotostudija ar iespēju izprintēt bildes.
Ieeja 8 GBP (bērniem līdz 12 g. par brīvu)
Informācija pa tālruni 07882014531
“Laimas muzykanti” atgriezīsies Latvijā 21. novembrī.
Informāciju sagatavoja:
Linda Kilevica (+371 29373698)
Papildus informācija:
Artūrs Uškāns (+371 28817461)