Dzejnieku un rakstnieku tikšanās

Vakar, 14. septembrī viesnīcā „Dinaburgs”, pateicoties Sociālo lietu pārvaldei un Daugavpils Rakstnieku savienības filiālei, bija organizēta vietējo mākslinieku tikšānās ar Starptautisko poētu un publicistu asociāciju, Eiropas mākslas viceprezidentu M. Kalandarovu. Tikšanās mērķis bija uzņemt Daugavpils rakstniekus par biedriem Rakstnieku savienībā un iepazīstināt viņus ar Starptautisko dzejnieku un rakstnieku asociāciju.


Par priekšsēdētāju Starptautiskā poētu asociācijā tika iecelts daudzu literāru darbu autors – Aleksejs Guziks.
Starptautiskā poētu savienībai ir savs laikraksts „Rakstsnieks un pasaule”, kura izplatās 42 pasaules vastīs. Šogad vien rakstnieku forums saskaņā ar šo organizāciju bija Vīnē, Monreālā un Tbilisi, bet pats pirmais forums notika Rīgā.
Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova atzīmēja cik svarīgi un sociāli noderīgs ir šis notikums: „Vajag atzīmēt, ka ne tikai ir izcila Daugavpiliešu atzinība rakstot krievu valodā, bet arī plašas iespējas profesionālā integrācijā lielo Starptautisko rakstnieku kopienā. Tagad viņiem ir unikāla iespēja piedalīties konferencēs un pasākumos, kurus rīko Starptautiskā asociācija dažādās pasaules malās, kā arī saņemt tur par velti visu publicēto literatūru. Par Daugavpili ar dzejoļu starpniecību uzzina gandrīz visas valstis.”