Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG” pārcēlās uz jaunām mājām un pārcelšanos jautri atzīmēja ar tautas nacionālajām tradīcijām

2011.gada 3.oktobrī Daugavpils vācu biedrībā valdīja jautra atmosfēra, jo šeit bija pulcējušies visi biedrības draugi un sadarbības partneri, lai kopā ar mums atzīmētu priecīgo notikumu – jaunās mājas iesvētīšanu.


Daugavpils vācu biedrība «ERFOLG” aktīvi strādā un attīstās jau 17 gadus. Sakarā ar biedrības darbības paplašināšanos arvien aktuālāks kļuva jautājums par biedrības pārcelšanos uz jaunām, plašākām telpām un visbeidzot, 2011.gada 3.oktobrī, Vācijas Vienotības dienā, Daugavpils vācu biedrība atvēra jaunās mājas durvis, kas tagad atrodas pēc adreses: Cietokšņa iela 44, Daugavpils.
Šajā dienā, katrs biedrības apmeklētājs saņēma simbolisku atslēgu ar logo «ERFOLG”, kas nozīmēja, ka mūsu durvis vienmēr ir atvērtas apmeklētājiem. Turpinājumā, pasākuma vadītāji un biedrības darbinieki iepazīstināja viesus ar plašu pakalpojumu klāstu un iespējām, kurus biedrība piedāvā saviem klientiem.

Svētku vakara svinības atklāja Daugavpils vācu biedrības priekšsēdētāja Olga Jesse ar klātesošo svinīgu uzrunu. Pēc tam sekoja viesu apsveikumi. Pirmie mūs apsveikt ieradās viesi no tālās Vācijas – Brēmenes muzikanti (kaķenīte – Monika, ēzelis, suns un gailis). Viņi mūs apsveica ar vislabākajām vācu tradīcijām un novēlēja labklājību, veiksmi un visu to labāko, kas ir tik nepieciešama, sākot jaunu dzīvi jaunā mājā. Daugavpils vācu biedrības dibinātājs Georgs Jesse ne tikai pievienojās apsveikumus, bet arī klātesošs iepazīstināja ar biedrības vēsturi.
Vācu biedrība saņēma siltus vārdus arī no Daugavpils pirmā vicemēra Vitālija Azareviča un Kultūras pārvaldes vadītājas Eleonoras Kleščinskas. Biedrību apsveikt ieradās arī Latvijas Vācu savienības priekšsēdētāja Aina-Edīte Balaško un viņa ne tikai sirsnīgi mūs apsveica, bet arī stāstīja, cik nozīmīgs ir biedrības darbs kopumā Latvijas mērogā.
Turpinājumā sekoja apsveikumi no mūsu Daugavpils kolēģiem – nacionālo minoritāšu apvienību pārstāvjiem, proti, Daugavpils ukraiņu biedrības “Мrija” priekšsēdētājas Nadeždas Stahovskas, Daugavpils pilsētas latviešu biedrības pārstāvjiem Genovevas Barkovskas un Staņislava Klodāna, Čigānu biedrības «Nēvo Drom D» priekšsēdētāja Vjačeslava Ņefedova, Daugavpils Ebreju kopienas priekšsēdētāja Honona Šperlinga, fotogrāfa Teodora Rudāna un arī no daudziem citiem mūsu draugiem.

Viesus patīkami pārsteidza Daugavpils universitātes Mūzikas un mākslas fakultāte studente Rita Keiša ar dziesmu “Ķiršu lietus”, bet Salienas kultūras nama vokālā ansambļa «Meičas» dalībnieces iepriecināja viesus ar visiem labi pazīstamu Edītes Pjehas dziesmu „Kaimiņš”.
Un mūsu biedrība nepaliek parādā, proti, mūsu vokālais ansamblis “Lorelei” arī sniedza muzikālu priekšnesumu.

Svinību laikā projekta “Jauno ideju skola” dalībnieki, kuri saskaņā ar neformālās izglītības programmu apguva mūsdienām tik svarīgas projekta rakstīšanas teorētiskās un praktiskās zināšanas, tika izsniegts zināšanu apliecinošs dokuments, tas ir, jaunatnes pase – Youthpass – sertifikāts, kas ir atzīts visā Eiropā un satur informāciju par projektu, dalībniekiem un projekta laikā saņemto zināšanu līmeni.
Tā kā, labam projektu vadītājam ir jābūt apveltītam ar daudziem talantiem projekta ietvaros bija organizēts foto seminārs „Arhitektūras un ainavu fotografēšana”. Semināra laikā jaunieši apguva fotografēšanas pamatus un noslēguma izveidoja labāko darbu izstādi “Mana pils – Daugavpils!”, kuru varēja apskatīt visi interesenti.
Bet tie, kuri nebija jaunās mājas iesvētīšanas svinībās foto izstādi var apskatīt Daugavpils vācu biedrības «ERFOLG» telpās līdz 31.oktobrim.
Vēl, pasākuma viesiem bija iespēja iepazīties ar jaunā mākslinieka Dmitrija Baranovska darbiem. Viņš savā apsveikuma runā pateicās biedrībai par sadarbību un atbalstu sava radošā potenciāla realizēšanā.
Šīs tēmas (biedrības darbs ar jauniešiem) turpinājumā ar saviem iespaidiem par Daugavpili dalījās jaunieši – Artur Schneider un Vanessa van Kann. Viņi pie mums ir ieradušies ar programmas ” Eiropas brīvprātīgais darbs” atbalstu un pie mums viesosies veselu gadu. Tādējādi, visi visiem tiem, kam ir vēlēšanās uzlabot savas vācu valodas prasmes ir lieliska iespēja nākt pie mums uz biedrību un kontaktēties ar dzimtās vācu valodas nesējiem.

Pasākumu svinīgās daļas noslēgumā bija neliela viktorīna par vācu biedrības daudzveidīgo darbību. Viktorīna parādīja to, ka lielākā daļa sabiedrības ir ļoti labi informēta par biedrības vēsturi un tās darbību.
Mēs esam ļoti pateicīgi visiem, kuri mums pievienojās šajā mums nozīmīgajā dienā un mēs būsim ļoti priecīgi redzēt visus savus veco un jauno draugus mūsu jaunajā mājā pēc adrese: Daugavpils, Cietokšņa iela 44.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Daugavpils vācu biedrība “ERFOLG”
Adrese: Cietokšņa 44, Daugavpils
Tālr: 20371892, 65.420.019.
erfolg@inbox.lv
www.erfolg.lv