Daugavpils vācu biedrība “ERFOLG” informē par Grundtvig Darbnīcām

Jums ir iespēja piedalīties Grundtvig darbnīcā Vācijā kura ir ieplanota no 28.10. līdz 7.11.2011. Grupas tiek veidotas no četriem cilvēkiem. Seminarā Jūs varesiet iegūt inovatīvu daudznacionālu mācību pieredzi, kas atbilst Jūsu personīgās attīstības un izglītības vajadzībām.


Grundtvig darbnīcas ir lieliska iespēja jebkuram pieaugušam piedalīties mācību pasākumos un semināros (darbnīcās), kas notiek kādā citā Mūžizglītības programmas dalībvalstī. Darbnīcās dalībnieki arī dalās ar citiem savās kompetencēs un viedokļos. Tomēr Darbnīcu mērķis nav nodrošināt profesionālo pilnveidi kvalificētiem speciālistiem.

Darbnīcu tēmas var būt dažādas: māksla, kultūra, valodas, zinātne, ekoloģija, pilsonība, starpkultūru dialogs u.c. Tātad nebūs grūti atrast Jums interesantu un vajadzīgu Darbnīcu.

Galvēnais par darbnīcām:
 Visām aktivitātēm notiks laika posmā no 2011. gada 1. septembra līdz 2012. gada 31. augustam.
 Darbnīcu organizatori ir atbildīgi par darbnīcu organizēšanu, dalībnieku atlasi, dalībnieku vajadzību apmierināšanu, ceļojumu, apmešanos. Darbnīcu organizatori no saņemtā finansējuma Darbnīcas organizēšanai Grundtvig programmā sedz dalībnieku sagatavošanās izdevumus, ceļa izdevumus un uzturēšanās izdevumus.
 Katrā darbnīcā piedalās no 10 līdz 20 dalībniekiem.
 Darbnīcu ilgums ir no 5 līdz 10 dienām.
 Dalībniekiem jāpārstāv vismaz 3 dažādas valstis, kas nav Darbnīcas norises valsts. Tātad Jums būs iespēja satikties un iepazīties ar cilvēkiem no vismaz 3 citām valstīm.
 1 persona drīkst piedalīties tikai vienā darbnīcā.

Jūs varēsiet piedalīties izvēlētājā darbnīcā ja jau esat sasniedzis 18 gadu vecumu un esat reģistrēts kādā no:
 Eiropas Savienības 27 dalībvalstīm;
 Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm: Īslandē, Lihtenšteinā, Norvēģijā un Šveicē;
 Eiropas Savienības kandidātvalstīm: Turcijā, Horvātijā.

Informācija par finansiāli atbalstītām Grundtvig darbnīcām atrodama Grundtvig darbnīcu katalogā. Darbnīcas ir sakārtotas pēc valstīm, kur tās tiek organizētas (valstis – alfabēta secībā). Katrai darbnīcai ir dots neliels apraksts un organizatoru kontaktinformācija.

Lai pieteiktos dalībai darbnīcā:
 jāsazinās ar darbnīcas organizētājiem (kontaktinformācija norādīta Grundtvig darbnīcu katalogā);
 jāaizpilda organizatoru atsūtītā pieteikumu veidlapa;
 pieteikuma veidlapas oriģināls jānosūta pa pastu darbnīcu organizatoriem;
 pieteikuma veidlapas kopija jānosūta valsts, kurā notiek darbnīca, Nacionālajai aģentūrai un Valsts izglītības attīstības aģentūrai.

Sīkāku informāciju var skatīt Valsts izglītības attīstības mājas lapā www.viaa.gov.lv, sadaļā Grundtvig Darbnīcas.

Vai arī varat vērsties Daugavpils vācu biedrībā “ERFOLG” un mēs Jūs konsultēsim šajā jautājumā!

Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG”
Cietokšņa iela 44, Daugavpils,
65420019, 20371892
erfolg@inbox.lv , www.erfolg.lv