Daugavpils novada jaunieši Raiņa mājā Berķenelē izveidoja trīs jaunas animācijas filmiņas

No 13. līdz 15.oktobrim Raiņa mājā Berķenelē notika animācijas radošās darbnīcas, kurās piedalījās 13 jaunieši no Daugavpils novada – Spoģu, Zemgales, Medumu, Sventes, Salienas- vidusskolām un Raiņa Daugavpils 6. vidusskolas, informē Raiņa mājas Berķenelē direktore Inese Bērziņa. Ar šo pasākumu noslēdzās Berķeneles šī gada sezona, bet radošajās darbnīcās ir sagatavotas labas dāvanas Raiņa mājas 15 gadu jubilejā – muzeja arhīvs papildinājies vēl ar trim Berķenelē veidotām animācijas filmām, kuras nu var rādīt apmeklētājiem un ciemiņiem.


Radošajās animācijas darbnīcās novada skolu jaunieši iepazinās gan ar Raiņa mājas vēsturi un Raiņa dzeju, gan arī apguva animācijas filmu veidošanas ābeci. Animācijas filmiņu radīšanas procesu vadīja pieredzējuši animācijas filmu veidotāji un pedagogi Dace Liepa, Māra Liniņa un Dzintars Krūmiņš no Rīgas, ar kuriem jau ilgāku laiku muzejam ir izveidojusies laba sadarbība. Kopējā darba rezultātā tika izveidotas trīs animācijas filmas – „Kambars”, „Dārzs”, „Mēnesmeitiņa”, no Raiņa dzejoļu krājuma „Vienīgā aina”, tāda paša nosaukuma, dzejoļiem.

______________________________________________________

„Svarīgi, ka bērniem bija iespēja radoši darboties ārpus ierastajām skolas telpām, kā arī sastrādāties kopā ar citu skolu audzēkņiem, tā iepazīstoties un attīstot sadarbību starp novada skolām,” uzsver I. Bērziņa. Paši jaunieši cits caur citu atzina: „… ka guva lielu gandarījumu patstāvīgi veidojot animācijas filmu; ka labprāt darītu to vēlreiz, ja vien būtu tāda iespēja; ka patika vide, kurā mēs strādājam, mājīga, jauka un radoša …”

Jaunizveidotās animācijas filmas tiks ierakstītas diskos un uzdāvinātas tām skolām, kuru jaunieši piedalījās radošajā nometnē. Animācijas darbnīcu atbalstīja Daugavpils novada Kultūras pārvalde un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Papildus informācija:
Inese Bērziņa,
Raiņa mājas Berķenelē direktore
29272200