„Cilvēka bērns laika griežos. Boņukam 20”

Īsi pirms 3.Adventes svētdienas, Preiļu Kultūras namā norisinājās Jāņa Streiča kinofilmas „Cilvēka bērns” 20.gadadienas koncertuzvedums. Pasākuma pamata koncepcija- ar Bonifācija Pāvulāna acīm izdzīvot un izjust viena gada ritējumu latgaliešu cilvēka dzīvē- akcentējot ģimeni, zemi, mīlestību un darbu.


Lielu paldies jāteic visiem pasākuma atbalstītājiem, veidotājiem un apmeklētājiem, bet īpašs paldies māksliniekiem- Martai Vaivodei, Lāsmai Mukānei, Aijai Jermolovičai, Dainim Skutelim, deju kopai „Dancari”, folkloras kopai „Rūtoj”, grupai „Borowa MC”, koncertmeistarei Inesei Orinskai un mūzikas pasniedzējai Daigai Koļesņičenko.
Patiess prieks par pasākuma īpašajiem viesiem- Boņuku (Andreju Rudzinski) un Zuzi (Inesi Laizāni), kuri atgriezās 20 gadus atpakaļ un dalījās savās atmiņās par filmas uzņemšanas laiku, filmas pamata atziņām un spilgtākajiem momentiem. Filmas režisors Jānis Streičs pasākumā nevarēja piedalīties, bet aizkustinošus un mīļus sveicienus sūtīja ar video rullīša palīdzību.
Kopīgi mēs apzināmies savu mīlestību pret Darbu, Dievu un Dabu, kas arī ir latgaliešu un latviešu dzīves pamats.

Lai aplūkotu fotogaleriju, uzklikšķiniet uz bildes!

Pasākuma veidotāja
Līva Liepniece