Balvu pilsēta atzīmē gadadienu

12.februārī Balvu pilsēta svinēja 83.dzimšanas dienu. Balvu Kultūras un atpūtas centrs bija kupli apmeklēts. „Man patīk dzīvot Balvos!” – tāda bija šo svētku vēsts.


Gatavojoties pilsētas 83.dzimšanas dienai, pilsētas iedzīvotājiem bija lūgti aizpildīt anketu „Man patīk dzīvot Balvos, jo …” . Labprāt atsaucās nepilns tūkstotis visu paaudžu Balvu iedzīvotāji, sākot no 5 līdz 79gadu vecumam.

Ja pati pilsēta varētu šīs rindas izlasīt, tā starot starotu no prieka, cik daudz patiesas mīlestības, lepnuma un citu labu emociju lasāms šajos vēstījumos.

Pasākuma apmeklētājus priecēja visu paaudžu pašdarbnieku priekšnesumi, kurus sniedza koncerta dalībnieki, sākot no pirmsskolas līdz senioru vecumam. Koncertā dejoja Dziesmu un deju svētku laureāti – Balvu pamatskolas dejotāji un jauniešu deju kopa „Rika”, dziedāja un dejoja konkursa „Mūsu talanti” 1.pakāpes ieguvēji, mūsu bērnudārzu solisti un grupa „Rozīnītes”, muzicēja skolu vokālie ansambļi, uzstājās Kultūras un atpūtas centra deju kopas „Nebēda” un „Luste”.

Tradicionāli tika pasniegti Balvu novada Domes Atzinības raksti – Balvu pirmsskolas izglītības iestādes „Sienāzītis” mūzikas skolotājai Ilutai Tihomirovai par nesavtīgu darbu un ieguldījumu pirmsskolas vecuma bērnu muzikālajā audzināšanā,
Balvu pamatskolas tehniskajai darbiniecei Astrīdai Andžai par godprātīgu un nesavtīgu darbu Balvu pamatskolā, Dzimtsarakstu nodaļas darbiniecei Dzidrai Romanovskai par ilggadēju, godprātīgu un profesionālu darbu Balvu Dzimtsarakstu nodaļā, Balvu Kultūras un atpūtas centra māksliniecei Evai Vinogradovai par ieguldījumu pilsētas tēla veidošanā, Balvu Kultūras un atpūtas centra deju kopas „Atvasara” un senioru kopas jauktā kora „Pīlādzis” dalībniecei Dainai Siņicinai par ilggadēju aktīvu darbošanos pilsētas pašdarbības kolektīvos, Akciju sabiedrības „Latvijas Autoceļu uzturētājs” Rēzeknes ceļu rajona Balvu nodaļas darbu vadītājam Ivaram Bērziņam par ilggadēju un godprātīgu darbu autoceļu uzturēšanas organizēšanā.

Sarīkojuma noslēgumā izskanēja muzikāls pārsteigums – pirms trīsdesmit trīs gadiem Raimonda Paula un Andra Vējāna saraksīts un Balvu Mūzikas skolas pedagoga Viktora Bormaņa aranžēts „Balvu valsis”.

Informāciju sagatavoja:

Iluta Mežule, Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste