Balvu novada jaunieši dzers kafiju ar politiķiem

Šodien,14.aprīlī, Balvos, Balvu jauniešu iniciatīvu centrā, notiks Balvu novada jauniešu un novada domes lēmēju diskusijas neformālā gaisotnē pie kafijas, tējas un uzkodām. Šīs tikšanās mērķis ir veicināt jauniešu un lēmumu pieņēmēju sadarbību, lai atskatītos uz paveikto un diskutētu par darāmo nākotnē, kā arī lai labi pavadītu laiku.


Balvos šis pasākums tiek rīkots pirmo reizi un uz pasākumu aicināti visi novada jaunieši. “Kafijas ar politiķiem” pirmsākumi meklējami Vestervikas (Västervik) pilsētā Zviedrijā un ir Liepājas jauniešu biedrības “NEXT” Latvijā adaptēta metode.

Kafija ar politiķiem ir jauniešu un lēmumu pieņēmēju neformāla tikšanās, kuras laikā tiek runāts par jauniešiem aktuāliem jautājumiem – izglītību, jaunu darba vietu radīšanu, dažādu objektu celtniecību, jauniešu attiecībām ar pašvaldību, aktivitātēm sabiedriskajā dzīvē u.c.

Kopā tiek meklētas atbildes uz jautājumu par to, kādā veidā veicināt jauniešu ieinteresētību pašvaldības darbā, ko mainīt un ko uzlabot, kā risināt jauniešu aizplūšanu no pašvaldībām.

Informāciju sagatavoja:

Iluta Mežule
Balvu novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste