“Baltās mājas” ēku sāks atjaunot jau šogad

Līvānu novada dome ir parakstījusi līgumu par “Baltās mājas” ēkas Stacijas ielā 2, Līvānos atjaunošanu. Kopējās rekonstrukcijas izmaksas saskaņā ar tehnisko projektu sastāda Ls 202 271,79. “Baltās mājas” rekonstrukcija iekavējās, jo iepriekš uzvarējušais būvnieks lauza līgumu, uzskatot, ka piedāvātā summa ir pārāk zema. Pašvaldībai nācās meklēt citus darbu veicējus. Ēkas atjaunošanu veiks vietējie uzņēmēji – pašvaldības SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība”. Darbi jāpabeidz līdz 2012. gada beigām.


Rekonstrukcijas laikā paredzēts veikt: ēkas vecā jumta demontāžu un jaunā jumta izbūvi, jumta siltināšanu, pamatu stiprināšanu un hidroizolāciju, pārseguma betonēšanu, stiegrošanu, siltumizolācijas nodrošināšanu, starpsienu un lifta šahtas izbūvi, iekšsienu pārsedžu montāžu un sienu apdari ar rīģipsi, logu, durvju nomaiņu, griestu apmešanu, špaktelēšanu, krāsošanu, grīdu virsmu izbūvi, izlīdzināšanu un seguma ieklāšanu, ēkas fasādes siltināšanu, gruntēšanu, apmešanu, krāsošanu, ūdensvada, kanalizācijas, apkures, ventilācijas, elektroinstalācijas un citu komunikāciju sistēmu izbūvi, ugunsdrošības un apsardzes signalizācijas ierīkošanu un citus darbus.

Ēka būs pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tajā darbosies lifts.

“Baltās mājas” ēka arī pēc rekonstrukcijas saglabās esošās funkcijas, kas vērstas uz iedzīvotāju sociālo vajadzību apmierināšanu un citām aktivitātēm, ko organizē biedrība “Baltā māja” un pašvaldības attiecīgie dienesti. Plānots iedzīvotājiem piedāvāt arī jaunus pakalpojumus, piemēram, dušas telpu un veļas automātu izmantošanu.

Ēkas atjaunošanai lielāko daļu finansējuma piešķirs Līvānu novada dome, līdzfinansēs arī “Baltās mājas” ārvalstu sadarbības partneri un Latvijas Valsts (kompensācija par ugunsgrēku, kura rezultātā ēka izdega).

Plānots, ka darbus varētu pabeigt gada laikā – 2012. gada nogalē.

Informāciju sagatavoja:

Ginta Kraukle,
Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste
ginta.kraukle@livani.lv t. 65307270; 29492184