Atklāta līvānietes Maijas Kulakovas darbu izstāde

Otrdien, 6. decembrī plkst. 15:30 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā tieka atklāta skolotājas, lektores, daudzu mācību grāmatu līdzautores, Tautas daiļamata meistares, tautas tērpu skates laureātes Maijas Kulakovas tekstildarbu izstāde „Pārvērtības”.


Maijas Kulakovas vārds Līvānos ir ļoti labi zināms un atpazīstams, jo dzīves lielākais darbs ir ieguldīts Līvānu 1. vidusskolas skolēnos, strādājot jau vairāk nekā 20 gadus par mājturības skolotāju. Vēl Maija Kulakova ir arī neskaitāmu mācību grāmatu līdzautore, lektore mājturības skolotāju kvalifikācijas celšanas kursos, Līvānu novada mājturības un tehnoloģiju skolotāju metodiskās apvienības vadītāja, Latvijas Republikas Izglītības Ministrijas VISC metodiķe un mājturības konsultatīvās padomes locekle, kā arī Tautas lietišķās mākslas studijas ”Dubna” aktīva dalībniece.

Viņas darbi ir piedalījušies neskaitāmās izstādes un skatēs gan tepat Latvijā, gan arī Krievijā, Dānijā, Peru un daudzās citās valstīs. Viņas darinājumi priecē apmeklētājus Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā, Latvijas vēstures muzejā un arī Latgales mākslas un amatniecības centra ekspozīciju zālē. Par savu darināto tautastērpu, 1998. gadā saņēma laureātes diplomu par precīzāko un rūpīgāko darbu, bet 2003. gada latviešu tautastērpu skatē audēju grupā Maija Kulakova saņēma diplomu par iegūto 1. vietu. Pati meistare Maija Kulakova par saviem darbiem saka tā: „Ir patīkami paiet malā no ikdienas steigas un iegrimt pavedienu pasaulē, izjust pārvērtību mirkli, kad domu lidojums pārvēršas realitātē, kad pavedieni, izslīdot caur rokām, pārtop audeklā, adījumā vai kādā citā rokdarbā…”.

Tos, kurus izstāde ir ieinteresējusi to varēs apskatīt līdz pat nākošā gada janvāra mēnesim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.

Kontaktinformācija:

Tālr.: 653 81855
Mob. tālr.: 28603333
E-pasts: lmac@livani.lv