Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas projekta aktualitātes

Rēzeknes pilsētas dome turpina Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijas darbu 2.kārtu Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Atbrīvošanas alejas, un satiksmes pārvadu rekonstrukcija, nodrošinot Rēzeknes kā Austrumlatvijas kultūras un izglītības centra pieejamību” ietvaros. Plānotie un notiekoši rekonstrukcijas darbi laika periodā no 23.03.2011. līdz 30.03.2011.


  • Satiksmes plūsmas uzlabošanai 16.martā atvērts un turpina darboties Atbrīvošanas alejas krustojums ar Lubānas ielu, satiksmes kustību regulē luksofors.
  • Pēc iedzīvotāju lūguma Dārzu ielā 80 (pie veikala „Optika”) 16. martā ir uzstādīta papildus sabiedriskā transporta pietura.
  • Pabeigti asfalta frēzēšanas darbi. Pirmdien 21. martā frēzēšanas darbi notikuši posmā no Baznīcas ielas līdz tirdzniecības centram RIMI, nofrēzētas abas brauktuves daļas.
  • Piekļūšanai pie Tirdzniecības centra RIMI auto kustība tiek organizēta šādi: Galdnieku iela virzienā uz RIMI, no RIMI auto vadītājiem jāizmanto nofrēzētā Atbrīvošanas alejas daļa, virzienā uz Pils ielu.
  • Pirmdien, 21. martā, uzsākta un turpinās ielas gultnes izņemšana Atbrīvošanas alejas nofrēzētajos posmos, sagatavojot gultni veco komunikāciju demontāžai un jaunu komunikāciju uzstādīšanai.
  • Gājēju ievērībai! Ir uzsākta ietvju demontāža Atbrīvošanas alejas posmā no Lubānas ielas virzienā uz tirdzniecības centru RIMI. Demontē ietvi brauktuves labajā pusē, gājēju kustību nodrošinot otrpus Atbrīvošanas alejai.
  • Tiek uzstādītas gājēju informatīvās norādes un norobežojošās lentes, novēršot nepiederošo personu nokļūšanu būvlaukumā.
  • Tiek uzstādītas papildus informācijas zīmes, par nokļūšanas virzienu līdz tirdzniecības centram RIMI.

Lūgums pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ievērot uzstādītās ceļa zīmes, norobežojošās lentes un ievērot pārējos drošības noteikumus, būt piesardzīgiem šķērsojot Atbrīvošanas alejas projekta būvlaukuma teritoriju, gan autovadītājiem, gan kājām gājējiem!

Priekšlikumu un ierosinājumu gadījumā lūgums vērsties Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas aleja 93, Rēzeknē, 124.kab.) ar noformētu rakstisku iesniegumu!

Informāciju sagatavoja:

Projekta vadītājs Georgijs Orlovs (tālr. 64607635, e-pasts: georgijs.orlovs@rezekne.lv)