Ar interneta vietnes „Tavā varā!” atklāšanu VARAM sāk vērienīgo Reģionu izaugsmes forumu projektu

Ar interneta mājas lapas www.tavavara.lv atklāšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uzsāk vērienīgo Latvijas reģionu izaugsmes forumu projektu „Tavā varā!”. Piecos Latvijas plānošanas reģionos (Zemgalē, Latgalē, Vidzemē, Kurzemē un Pierīgas reģionā) notiks 20 forumu diskusiju dienas un piecas lietišķās spēles pēc Britu padomes „Nākotnes pilsētas” spēles metodoloģijas.


Šodien atklātajā interneta vietnē www.tavavara.lv visu reģionu iedzīvotāji – gan pašvaldību darbinieki, gan skolu un augstskolu jaunieši un pedagogi, gan uzņēmēji, gan nevalstisko organizāciju pārstāvji un vienkārši interesenti – var piereģistrēties dalībai diskusijās visos Latvijas reģionos un saņemt detalizētāku informāciju par forumu gaitu.

„Jau pats nosaukums „Tavā varā!” apliecina – mēs aicinām cilvēkus nepalikt vērotājos, bet gan ar savu ieinteresētību teritorijas attīstībā un savu rīcību parādīt, ka neesam vienaldzīgi, negaidām tikai no citiem,” par forumu cikla galvenajiem mērķiem saka VARAM valsts sekretāra vietniece Laimdota Straujuma. „Šis forumu cikls ir domāts aktīvākajiem pilsētu un novadu cilvēkiem – vienlīdz gan uzņēmējiem, gan jauniešiem, gan sabiedrisko organizāciju un pašvaldību pārstāvjiem. Mēs ceram, ka diskusijās dzims labas idejas, kuras vēlāk tiks arī īstenotas pašvaldību attīstības plānos,” saka Laimdota Straujuma.

Reģionu izaugsmes forumu „Tavā varā!” cikls sāksies ar jauniešu diskusiju Zemgales plānošanas reģiona centrā Jelgavā 25. oktobrī, bet noslēgsies 2. decembrī Rīgā ar starptautisku konferenci, kurā tiks diskutēts par reģionālās politikas nākotni Latvijā. Katrā reģionā paredzētas četras diskusijas – starp jauniešiem un pašvaldību pārstāvjiem par sadarbības iespējām un kopīgi realizējamiem nākotnes projektiem, starp uzņēmējiem un pašvaldībām par uzņēmējdarbības vides un investīciju projektu nākotnes iespējām, starp pašvaldību pārstāvjiem un nozaru ministriju speciālistiem, kā arī starp novadu un pilsētu priekšsēdētājiem un deputātiem katrā reģionā.

VARAM aicina visdažādāko vietējās sabiedrības grupu pārstāvjus aktīvi piedalīties forumu darbā, reģistrējoties un aizpildot dalības anketu forumu mājas lapā www.tavavara.lv. Forumu organizētāji uzsver, ka tiek gaidīti uzņēmēji, profesionālo un nevalstisko organizāciju pārstāvji, pašvaldību darbinieki un deputāti, reģionālo augstskolu studenti un pasniedzēji, vidusskolēni, valsts iestāžu darbiniekiem, plašsaziņas līdzekļu žurnālisti: „Tikai dialogā ar sabiedrību pašvaldībām izdosies radīt tādu nākotnes redzējumu par teritorijas attīstību, kuram noticēs un kura īstenošanas procesā aktīvi iesaistīsies dažādas sabiedrības grupas,” uzsver VARAM valsts sekretāra vietniece.

Interneta vietne www.tavavara.lv darbosies arī kā ideju krātuve un vieta diskusijām, mājas lapas darbību plānots turpināt arī pēc forumu cikla noslēguma. Jautājumiem un ierosinājumiem izveidota arī e-pasta adrese forums@tavavara.lv.

Vairāk informācijas var saņemt pie
Ervīna Grandava,
VARAM Valsts attīstības plānošanas departamenta
sabiedrisko attiecību speciālista pa tālruni 67770433
vai pa e-pastu ervins.grandavs@tavavara.lv.