Akcijas laikā pārbaudīs Daugavpils autovadītāju un auto gatavību braukšanai ziemā

Daugavpilī DBS instruktori bez maksas veiks autovadītāju un auto pārbaudes. Tuvojoties ziemas sezonai un paaugstinātai bīstamībai uz ceļiem, Drošas Braukšanas Skolas (DBS) eksperti sadarbībā ar Statoil, Goodyear un Osram Latvija 25. un 26. oktobrī Daugavpilī veiks bezmaksas pārbaudes gan autovadītājiem, gan viņu auto, lai pārliecinātos par to gatavību braukšanai ziemas apstākļos.


Akcijas “Uzzini, vai esi gatavs ziemai!” laikā trešdien, 25. oktobrī, Statoil DUS (Stacijas ielā 97a) no plkst. 12:00 līdz 18:00, kā arī 26. oktobrī no plkst. 13:00 līdz 19:00 veikala Maxima autostāvvietā (Kandavas ielā 5) ikviens autovadītājs varēs veikt psiholoģijas pētniecības institūta sagatavoto „Vīnes testu”, lai pārbaudītu savu reakcijas ātrumu, stresa noturību, kā arī gatavību ekstremālām situācijām. Savukārt DBS instruktori, Goodyear un Osram speciālisti veiks automobiļu sagatavotības pārbaudi ziemai – izmērot riepu nodilumu un protektoru dziļumu, pārbaudot auto lampas un veicot nepieciešamās korekcijas, kā arī sniedzot konsultācijas par drošu braukšanu ziemā. Ikviens autovadītājs savu un sava auto pārbaudi, izvērtējot gatavību braukšanai ziemai, varēs veikt 10 līdz 12 minūšu laikā.
Akcijas laikā autovadītāji tiek aicināti jau savlaicīgi parūpēties par svarīgākajām lietām: sava auto riepu un lampu tehnisko stāvokli. Ekstrēmās situācijās uz ceļa, kad ir nepieciešama zibenīga reakcija, auto riepu spiedienam un protektoru dziļumam, auto lampu, spoguļu un stiklu stāvoklim var būt izšķirīga nozīme, norāda DBS eksperti.

„Auto lampu un riepu tehniskais stāvoklis ir vienas no svarīgākajām, bet ne vienīgajām pārbaudēm, kas veicamas, tuvojoties ziemai. Tikpat būtiski ir padomāt par logu tīrāmajām slotiņām, auto logu un spoguļu tīrību, atbilstoša logu mazgājamā škidruma izvēli, kā arī veikt akumulatora un tam nepieciešamā dzesēšanas šķidruma darba spēju un aukstumnoturības pārbaudi. Iestājoties aukstam laikam, svarīgi izvēlēties un automobiļa bāku uzpildīt ar laikapstākļiem atbilstošu degvielu, piemēram, tādu, kas piemērota braukšanai līdz -26 grādiem. Turklāt ir jāņem vērā, ka apledojuši ceļi, sniega kalni un tumšais laiks iestāsties nemanot, tādēļ ir svarīgi visus priekšdarbus veikt pēc iespējas ātrāk – jau tagad!” komentē Artūrs Priednieks, Drošas Braukšanas Skolas eksperts.

Aicinām mediju pārstāvjus akcijas pieteikuma pasākumu apmeklēt ar saviem automobiļiem,
lai pārbaudītu ne tikai savu, bet arī sava auto gatavību ziemai!

KAD: otrdien, 25. oktobrī, sākot no plkst. 12:00
KUR: Statoil DUS Stacijas ielā 97a

Papildinformācija:
Juta Krīgere, DBS izpilddirektore
Tālr.: 29426162
E-pasts: juta.krigere@dbs.lv