27.septembrī „Inovācijas busiņa” mobilo ekspozīciju varēs apskatīt skolēni Līvānos

27.septembrī no plkst. 10:00 – 13:00 „ Inovācijas busiņu” būs iespējams apmeklēt pie Līvānu 1.vidusskolas.


45 minūšu laikā, kuras viena klase pavada mobilajā klasē, ir iespēja noklausīties ne tikai interesantus stāstījumus, bet arī pašiem piedalīties dažādos eksperimentos. Ekspozīcijas apmeklējums ir bez maksas.

Mobilo ekspozīciju ir izveidojusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Banku augstskolu ar mērķi skolu jaunatnē rosināt tehnoloģisko jaunradi un inovatīvu domāšanu.

„Inovācijas busiņš” ir mobila ekspozīcija, kas viegli uztveramā veidā popularizē dabas un dzīvības zinātnes, interesantus tehnoloģiskos risinājumus, inovācijas būtību un daudzpusīgumu ar mērķi rosināt tehnoloģisko jaunradi, inovatīvu domāšanu un inovatīvu darbību Latvijas sabiedrībā.

„Inovācijas busiņa” izbraukumi notiek jau no šā gada maija mēneša un ekspozīcija ir demonstrēta izglītības iestādēs, pilsētas svētkos un bērnu vasaras nometnēs, apmeklējot dažādus Latvijas novadus.

Nākamie „Inovācijas busiņa” pieturas punkti būs Jēkabpilī, Rundālē un Ogrē.

Papildus informācija par Mobilās ekspozīcijas demonstrējumiem mājas lapā: www.inovacijasbusins.lv

Projekts tiek īstenots un finansēts darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” aktivitātes “Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.