Zinātnieki prezentē projektu un piedāvā noslēgt sadarbības līgumu

23.februārī Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs iepazinās ar zinātnieku izstrādāto tehnisko projektu par „Vienotu ielu nosaukumu un apgaismojuma ierīkošanu Viļakā”. Zinātnieku izstrādāto projektu prezentēja Rīgas Tehniskās universitātes dizaina programmu vadītājs docētājs un Dizaina un Ergonomikas centra direktora vietnieks Eduards Milašs.


Novada domes priekšsēdētājs atzina, ka izstrādātais projekts piedāvā izveidot vienotu ielu nosaukumu un norāžu sisēmu ar vai bez apgaismojuma, viens izstrādātā projekta eksemplārs ir pie zinātniekiem, kas veic pārrunas ar Satiksmes ministriju par projekta realizāciju. Projekta realizācija varētu būt iespējama pa posmiem. Viļakas novada teritorijā atrodas vērtīgi dabas resursi, kā vienu no nozīmīgākajiem dabas resursiem Sergejs Maksimovs min Kupravas māla atradni un aicina zinātniekus izpētīt kā visefektīvāk izmantot dabas resursu un ko vislietderīgāk ir ražot no Kupravas māla.

Dizaina un Ergonomikas centra direktora vietnieks Eduards Milašs piedāvā Viļakas novada domei noslēgt sadarbības līgumu, kas veicinātu Latvijas zinātnes un dizaina sasniegumu ieviešanu uzņēmumos, iestādēs un vides projektos, līdz ar to veicinātu novada, reģiona un Latvijas attīstību. Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs saka: „Jautājumu par sadarbības līguma noslēgšanu ar zinātniekiem virzīsim izskatīšanai domes sēdē, kas notiks šo ceturtdien, 25.februārī”.

Informāciju sagatavoja:
Vineta Zeltkalne