Viļakas novada dome apstiprina 2010.gada budžetu

Viļakas novada domes sēdē, pirmdien, 8.februārī deputāti apstiprināja 2010.gada Viļakas novada budžetu.


Pamatbudžeta ieņēmumi 2010.gadā ir paredzēti 2452222,00 Ls, izdevumi 2435428,00 Ls apmērā un aizņēmumu atmaksai izlietos 83448,00 Ls. Speciālā budžeta ieņēmumi salīdzinot ar 2009.gadu ir paredzēti par 23 % mazāk jeb 96127,00 Ls un izdevumi 93000,00 Ls.

Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs stāsta, ka „novada budžeta veidošanā ieguldīts liels un rūpīgs darbs. Plānojot budžetu, runājām ar visām novada iestādēm un pārvaldēm, ņemot vērā viņu vajadzības un budžeta iespējas, paredzējām finanšu līdzekļus visām sfērām”.

Vislielākos līdzekļus no pamatbudžeta plānots novirzīt izglītībai – 46 % no kopējiem izdevumiem. Sociālai aizsardzībai, paredzot sociālos pabalstus, Viļakas un Šķilbēnu sociālo māju darbību – 11 %. Kultūrai paredzēti 11 % finansējuma, kas nodrošinās muzeju, bibliotēku, kultūras centru (tautas namu) darbību, sporta pasākumu rīkošanu, atbalstu jauniešu iniciatīvu centru darbībai un sabiedrisko organizāciju aktivitātēm. Pašvaldību teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai piešķirti 6 %. Ekonomiskai darbībai atbalsts piešķirts lauksaimniecības, mežsaimniecības un medniecības nozares pasākumiem, būvniecībai, autotransportam un tūrismam – 3 % apmērā. Veselībai, t.sk. Viļakas novada pašvaldību aģentūras „Viļakas slimnīca” darbībai novirzīti 2 %, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai ieplānoti 2 %.

S.Maksimovs uzsver: „Viļakas novada skolās bērniem, kuri savu dzīves vietu ir deklarējuši Viļakas novadā, būs nodrošinātas brīvpusdienas. Esam paredzējuši finansējumu arī donoriem, kuri piedalīsies Viļakas novadā organizētajās Donoru dienās. Lai attīstītu novada teritoriju turpināsim izstrādāt projektus un piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu novada attīstībai”.

Kontaktinformācija:

Vineta Zeltkalne
Viļakas novada dome
Lietvedības, komunikācijas un informācijas nodaļas galvenā speciāliste