Sprieda par Cietokšņa tagadni un nākotni

10.februārī patversmes nama „Auseklītis” telpās notika Cietokšņa teritorijā izvietoto māju iedzīvotāju sapulce. Speciālisti mēģināja atnākušajiem sniegt informāciju par nākotnes projektiem un sniegt atbildes uz sadzīviskiem jautājumiem.


Daugavpils domes Komunālās saimniecības nodaļa organizēja sapulci namu vecākajiem, dzīvokļu īpašniekiem, ēku apkalpojošām organizācijām, lai informētu par šobrīd Cietoksnī veiktiem un nākotnē plānotiem projektiem. Kā pastāstīja pilsētas Plānošanas politikas departamenta projektu eksperts Artjoms Mahļins, Cietoksnī iecerēts realizēt 10 dažādus projektus – sākot no ūdenstorņa restaurācijas līdz inženiertehnisko komunikāciju un ceļa seguma nomaiņai.

Projekts paredz ūdensvada un kanalizācijas cauruļu, jaunas kanalizācijas sistēmas izbūvi un ielu apgaismojuma ierīkošanu, ielu seguma nomaiņu, apzaļumošanu un dzīvojamās zonas labiekārtošanu Cietoksnī. Projekta beigu posmā tiks nojaukta vietējā „berlīnes siena”, kas sadalīja Cietokšņa teritoriju divās daļās.

Iedzīvotājus vairāk interesēja ne Cietokšņa labiekārtošanas darbi, bet gan sadzīves jautājumi, piemēram, gāzes vada ierīkošana un vai galvaspilsētas firma tiks ar to galā.

D-fakti.lv