Salsas ritmi radīja pozitīvu enerģiju Daugavpilī

20.februārī notika salsas festivāls, kas tika organizēts par godu deju studijas ALMA piecu gadu jubilejai. Studijas vadītājs ir Maksims Slivinskis. Svētku īpašais viesis bija pasaulē plaši pazīstamais salsas instruktors, kubietis, Karloss Korrera.


Kā ziņu aģentūrai D-fakti.lv pastāstīja studijas ALMA vadītājs Maksims Slavinskis, tad kopš salsas skolas atklāšanas simtiem daugavpiliešu iepazinās ar šo deju tuvāk, saņēma to enerģijas lādiņu, kas ir šajā dejā. Katrs dejā ieliek savu enerģētiku, un tas rada vienreizēju atmosfēru.

  • Salsa – tā ir universāla pretinde depresijai, – pārliecināts Maksims.

Daugavpils salsas lietpratēji arī turpmāk vēlas iepazīstināt pilsētu ar latīnamerikas dejas burvīgumu. Salsa tiek dejota gan Eiropā, gan Losandželosas pauguros un Brīvības salā. Vasarā organizatori plāno Daugavpilī rīkot lielu festivāli. Uz kādu laiku pilsētas centru pārvērst par Kubas spoguļattēlu, kur salsas ritmi skan visapkārt.

  • Kubā mūzika skan visur, arī cilvēki iegrimst tajā un dejo tieši uz ielas, viņi nemaz nekaunās par to. Salsa – tā ir improvizācija, brāzma, kurā ir iekļuvuši divi cilvēki. Lai spētu dejot šo kubiešu deju, jāiemācās tikai pamatsoļi, tālāk seko improvizācija. Neeksistē pareiza vai nepareiza salsa, katrs cilvēks izjūt mūziku savādāk. Un tas ir brīnišķīgi, – uzskata Karloss.

Pēc Maksima Slavinska teiktā, deja palīdz vīrietim labāk izprast sievieti, izbaudīt to, bet sievietēm parādīt savu jutekliskumu. Ieklausoties ķermeņa valodā, rodas dziļāka izpratne. Salsu nedejo, lai iegūtu čempionātā pirmās vietas. Tas ir veids kā atbrīvoties un gūt no dzīves prieku, uzmundrināties pēc grūtās darba dienas.

D-fakti.lv