Rēzekni apmeklēja Ķīnas autobusu korporācijas pārstāvji

Rēzekni apmeklējuši Ķīnas autobusu korporācijas pārstāvji. Automobiļu būvniecības uzņēmums šobrīd ir vadošais pilsētas un tūrisma autobusu ražotājs Ķīnā un ražo 18 000 autobusu gadā.


Ķīnas autorūpniecības pārstāvju vizītes Rēzeknē mērķis bija tikšanās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas vadītāju Sandru Ežmali, lai apspriestu vairākus jautājumus, kas saistīti ar autobusu montāžas rūpniecības Eiropas tirgum iespējamo izvietošanu Rēzeknē. Pie tam, Ķīnas speciālisti apskatīja vairākus brīvos laukumus, kuros varētu izvietot jauno ražošanu, variantus. Kā teica uzņēmuma komercdirektore, autobusus veiksmīgi pārdod Krievijā, Austrālijā un daudzās Āfrikas un Āzijas valstīs. Kompānija tuvākajā laikā plāno iziet Eiropas tirgū, tāpēc ir sākta dažu autobusu modeļu sertifikācijas procedūra Eiropas tirgum un vietas meklēšana autobusu komplektācijas ražošanas izvietošanai Eiropas Savienības teritorijā.

Autobusu korporācijas pārstāvju atbraukšana uz Rēzekni ir Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vizītes uz Ķīnas Tautas Republiku pagājušā gada oktobrī „Saskaņas centra” delegācijas sastāvā rezultāts. Vizītes uz Ķīnu laikā Aleksandrs Bartaševičs apmeklēja rūpnīcu. „Uzskatu, ka Rēzeknei ir visas iespējas, un ceru, ka automobiļu būvniecības rūpnīca izvēlēsies par labu mūsu pilsētai. Izdevīgais ģeogrāfiskais izvietojums, augsti kvalificēts darbaspēks, kam ir pieredze, nodokļu atvieglojumi Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā un vispusīgs investoru atbalsts no pilsētas pašvaldības puses,” – teica Rēzeknes domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs.

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
diana.zirnina (at) rezekne.lv