Rēzeknes pensionāriem līdz gada beigām būs atlaides braukšanas mēnešbiļešu iegādei

Rēzeknes domes deputāti lēmuši pagarināt pensionāriem atlaides braukšanas pilsētas sabiedriskajā transportā mēnešbiļetēm no šī gada 1. oktobra līdz 31. decembrim.


Pensionāri līdz gada beigām tāpat kā vasaras periodā varēs iegādāties braukšanas mēnešbiļetes ar 50% atlaidi, ja viņu dzīvesvieta ir deklarēta Rēzeknē, stāsta Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Izdevumus braukšanas atlaidēm kompensēs no pilsētas budžeta līdzekļiem, kas ir paredzēti pasažieru pārvadājumu radušos zaudējumu segšanai.

Pensionāru braukšanas mēnešbiļetes saņemšanai SIA „Dekom” (Viļakas ielā 1b), jāiesniedz šādi dokumenti:

  • pensionāra apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);
  • dzīvesvietas deklarēšanas izziņa (uzrādot oriģinālu).

Pēc dokumentu iesniegšanas no 20. datuma līdz 25. datumam katru mēnesi pensionāriem būs jāveic mēnešbiļetes 50 procentu apmaksu (10,50 lati). Mēnešbiļešu noformēšana oktobrim iespējama līdz 1. oktobrim.

Atgādināsim, ka pensionāri, kas ir vecāki par 75 gadiem līdz gada beigām var izvēlēties: iegādāties mēnešbiļeti ar 50% atlaidi vai arī braukt sabiedriskajā transportā par 20 santīmiem, uzrādot agrāk izsniegtās apliecības. Savukārt tiem, kuriem nepieciešams noformēt jaunas apliecības, jāierodas Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā (Rēznas ielā 41). Apliecības saņemšanai, jāiesniedz iesniegums, pensionāra apliecības kopija (uzrādot oriģinālu), dzīvesvietas deklarēšanas izziņa (uzrādot oriģinālu) un viena fotogrāfija (3×4).

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Diāna Zirniņa 64607616
dianal.zirnina@rezekne.lv