Rēzeknes Krievu biedrībai tiesa liek nomaksāt parādu par zemes nomu

11. martā Rēzeknes pilsētas tiesa ir apmierinājusi Rēzeknes pilsētas domes prasību par zemes nomas parāda piedziņu un līgumu laušanu ar biedrību „Rēzeknes Krievu biedrība”.


Atgādināsim, ka līgumu par zemesgabala Brīvības ielā 47 (Kovšu ezera piekrastē) nomu dome ar Rēzeknes Krievu biedrību noslēgusi 2005. gada 16. decembrī. Līgums tika noslēgts uz laiku līdz 2015. gadam. Saskaņā ar to, nomas maksa par šo zemesgabalu ar apbūvi mēnesī bija 163,92 lati.

Taču no 2007. gada augusta līdz 2009. gadam biedrība nomas maksu nemaksāja. Parāda pamatsumma (bez soda procentiem) sasniedza 4667 latus. Tāpēc 2009. gada 8. oktobrī dome iesniedza tiesā prasību par parāda piedziņu un līguma laušanu ar biedrību.

Atbildētājam oficiāli nosūtītā tiesas pavēste atgriezās atpakaļ tiesā. Lai nodrošinātu atbildētāja (biedrības priekšsēdētājs Aleksandrs Pušņakovs) vai tā pārstāvja ierašanos uz lietas izskatīšanu 11. martā, paziņojums par to tika publicēts arī oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”. Tomēr atbildētājs uz tiesas sēdi neieradās un lietas izskatīšana notika bez viņa klātbūtnes.

Pilns spriedums būs pieejams pēc šā gada 25. marta.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja