Rēzeknes dome atzīta par labāko sadarbības partneri projektā „LATLIT TRAFFIC”

Rēzeknes pilsētas dome atzīta par labāko sadarbības partneri Latvijā Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā „LATLIT TRAFFIC” un saņēmusi šīs programmas 2010. gada balvu. Savukārt labākā vadošā partnera balvu Latvijā saņēmis Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas birojs (projekta vadītāja Ilze Stabulniece), stāsta projekta koordinatore Rēzeknē, domes Ārējo sakaru nodaļas vadītāja Sandra Jonikāne.


Eiroreģiona “Ezeru zeme” Latvijas birojs un „LATLIT TRAFFIC” projekta sadarbības partneris Rēzeknes pilsētas dome darbojas gan finansiāli apjomīgākajā (3,7 miljoni eiro), gan arī šobrīd lielākās partnerības projektā, kurā iesaistītas 16 organizācijas no Latvijas un Lietuvas, informē Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece.

Lietuvas partneri, kas izvirzījuši Eiroreģiona “Ezeru zeme” Latvijas biroju šai nominācijai uzsver, ka svarīgākais ir skaidra, draudzīga un demokrātiska vadība, kā arī darbs komandā ar vienotu motivāciju un stratēģiju.

Rēzeknes pilsētas dome izpelnījusies atzinību kā labākais projekta “LATLIT TRAFFIC” sadarbības partneris, jo, kā saka projekta vadītāja I.Stabulniece: “Tā ir aktīvi darbojusies gan pie projekta sagatavošanas, gan arī ar milzīgu atbildību vadījusi vienu no grandiozākajām projekta satiksmes drošības kampaņām, kas notika š.g. 2.jūlijā Rēzeknē. Rēzekne ir kā “kodols” sadarbībai ar a/s “Latvijas valsts ceļi”, CSDD un Valsts policiju, kas viennozīmīgi ir projekta svarīgākie stratēģiskie partneri projekta īstenošanā”.

Balvās pasniegtas Latvijas mākslinieces Marta Ģibietes veidotas stikla bļodas ar gatavām ozolzīlēm, kas simbolizē enerģiju, zināšanas un laiku, ko partneri ir investējuši projektos, lai sasniegtu taustāmus un ilgtspējīgus rezultātus. “LATLIT TRAFFIC” projekta ietvaros tiek rekonstruētas tranzīta ielas, uzstādītas zīmes, videokameras, kā arī iesaistīta sabiedrība satiksmes drošības kampaņās “Steidzies droši!”, “Piesprādzējies un izdzīvo!”, “Drošs ceļš uz skolu”.

Kopš 2009.gada sākuma Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros tiek īstenoti 40 projekti, kurus vada 40 organizācijas un kuros piedalās 146 projektu partneri no Latvijas un Lietuvas. Tiek īstenoti projekti pierobežas sociāli-ekonomiskajai attīstībai, reģionu konkurētspējas paaugstināšanai un pievilcīgas dzīves vides un ilgtspējīgu kopienu attīstībai.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja