Rēzeknes bigbends ar jaunu programmu „With A Swing” koncertēs Latgalē un Vidzemē

Rēzeknes profesionālā pūšamo instrumentu orķestra „Rēzekne” bigbends, sadarbībā ar Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolu un solistiem – Diānu Pīrāgs un Laimi Rācenāju ir sagatavojis jaunu džeza mūzikas programmu „With A Swing”. Novembra un decembra mēnesī tā priecēs klausītājus Balvos, Varakļānos un Rēzeknē.


Programmas „With A Swing” kodols ir svinga zelta ēras – 20.gadsimta 30. – 40.gadu sacerējumi. Koncertprogrammas nosaukums nav nejaušība, jo jau pašos šī žanra pirmsākumos valdīja uzskats, ka džeza mūzika bez svinga un svinga izjūtas vispār nav iedomājama. Izcilais džeza mūzikas korifejs Djuks Elingtons to trāpīgi izteicis savā 1932.gadā uzrakstītajā skaņdarbā „It Don’t Mean A Things, If It Ain’t Got That Swing” (nav nozīmes nekam, kam nav svinga).

Koncertā skanēs pazīstami džeza mūzikas standarti, kurus atskaņos Rēzeknes bigbends kopā ar solistiem Diānu Pīrāgs un Laimi Rācenāju – dziedātājiem, kas vislabprātāk runā nepastarpinātā, dzīvā mūzikas valodā, par būtiskāko priekšnoteikumu veiksmīgam izpildījumam uzskatot klausītāja klātbūtni, vienkāršību un interpreta un publikas savstarpējās saskarsmes ķīmiju.

Rēzeknes bigbenda skanējumu kuplinās arī J.Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra stīgu grupa, atsaucot atmiņā skaistākās džeza melodijas no pagājušā gadsimta 70.-80.gadu estrādes orķestru repertuāra.

Koncertu mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents – Sergejs Sergejevs.

Koncertu norises vietas un laiki:

3.novembrī plkst.18.00 – Balvu Kultūras namā
10.novembrī plkst.18.00 – Varakļānu Kultūras namā
1.decembrī plkst.18.00 – Rēzeknes Kultūras namā

Informāciju sagatavoja

Ilona Rupaine
Rēzeknes Kultūras nama
kultūras darba menedžere
Ilona.rupaine@rezekne.lv
tālr.26119946