Rēzeknes bērni pirmsskolas vecumā pilsētas sabiedriskajā transportā brauks bez maksas

Rēzeknē pirmsskolas vecuma bērni, bērni-bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri dzīvo audžuģimenēs, atrodas sociālās aprūpes iestādēs vai to aprūpē, līdz gada beigām pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas. Par to šonedēļ komiteju sēdēs sprieda Rēzeknes pilsētas domes deputāti, kuri lēmumu par to plāno pieņemt domes sēdē piektdien, 27. augustā.


Atvieglojumi braukšanai būs piešķirti no 2010. gada 1. septembra līdz 31. decembrim. Iepriekšējais domes lēmums paredzēja tos nodrošināt līdz 1. septembrim.

„Lēmumu par pirmskolas vecuma bērnu pārvadājumu simtprocentīgu kompensāciju no 12. jūlija līdz 1. septembrim dome pieņēma ar cerību, ka valdība atbalstīs pašvaldības un piešķirs līdzekļus, lai tās varētu tādus atvieglojumus piešķirt. Bet tas nenotika, un acīmredzot nenotiks. Tāpēc mēs pieņēmām lēmumu tuvākajā domes sēdē pagarināt šo atvieglojumu termiņu līdz gada beigām. Un nākošgad attiecīgi gaidīsim, ka situācija šajā jomā uzlabosies, bet valdība galu galā pieņems pozitīvu lēmumu. Īpaši depresīvajiem reģioniem, kāda ir visa Latgale”, stāsta Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Izdevumus braukšanas atvieglojumiem kompensēs no Rēzeknes pašvaldības budžeta līdzekļiem, kas paredzēti sabiedriskā pārvadātāja zaudējumu segšanai. Kopumā pirmskolas vecuma bērnu pārvadāšanas kompensācijai no 2010. gada augusta līdz decembrim plānots patērēt 12 600 latu.

„Runājot par pensionāriem, kārtība paliek līdzšinējā. Līdz 1. oktobrim visi pensionāri brauc par biļeti maksājot 20 nevis 35 santīmus vai arī iegādājoties braukšanas mēnešbiļeti ar 50 procentu atlaidi. Pensionāriem, kas vecāki par 75 gadiem šī atlaide saglabāsies vismaz līdz gada beigām”, informē pilsētas mērs.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja