Rēzeknē izsludina konkursu par skaistāko Ziemassvētku noformējumu

Jau trešo gadu Rēzeknes pilsētas dome sadarbībā ar Nordea banku izsludina ikgadējo konkursu par skaistāko Ziemassvētku noformējumu pilsētā. Lai vairotu konkursantu skaitu un pilsētnieki gūtu jaunas idejas ēku dekorēšanā, Nordea arī aicina 9. decembrī piedalīties bezmaksas seminārā internetā (vebinārā) ar profesionālas dizaineres un floristes praktiskiem padomiem ēku dekorēšanā.


Konkursā aicinātas piedalīties gan fiziskas, gan juridiskas personas, kas savu ēku, teritoriju vai skatlogus dekorējuši atbilstoši Ziemassvētku tematikai. Konkursā netiks vērtēti dzīvokļu logu noformējumi, kā arī organizāciju vai iestāžu iekštelpu dekorējums.

Svētku noformējumu vērtēs trijās kategorijās: privātmāju un daudzstāvu dzīvojamo māju noformējums; uzņēmumu un organizāciju biroju ēku, veikalu, restorānu, kafejnīcu un citu sabiedrisko ēku noformējums; pilsētas izglītības iestāžu ēku noformējums. Vērtējumā tiks ņemta vērtā noformējuma atbilstība Ziemassvētku noskaņai, idejas oriģinalitāte, noformējuma materiālu pielietojums un krāsu risinājums, noformējuma saderība ar ēkas arhitektūru un apkārtējo vidi, tīrība un kārtība objektā un tam piegulošajā teritorijā.

Konkursam jāpiesakās Rēzeknes pilsētas domes Kultūras pārvaldē (Atbrīvošanas alejā 93) personīgi vai zvanot pa tālruni 6460672 līdz 21. decembrim. Pieteikumā jānorāda objekta adrese, nosaukums (veikala, uzņēmuma u.c.), kontaktpersona un kontakttālrunis.

Pieteikumu izvērtēšana notiks no 22. decembra. līdz 27.decembrim. Konkursa vērtēšanas komisijai ir tiesības vērtēt arī konkursam nepieteiktos objektus. Konkursa uzvarētāji un labāko noformējumu autori tiks sveikti gadumijas pasākumā Festivāla parkā. Viņi saņems arī naudas prēmijas. Konkursa norisi atbalsta arī Nordea, kas uzņēmumu ēku kategorijā pasniegs balvu 200 latu vērtībā.

Praktiski padomi par ēku dekorēšanu

Lai vairotu dalībnieku skaitu konkursā, kā arī sniegtu praktiskas idejas ēku fasāžu dekorēšanā, Nordea rīko bezmaksas vebināru „Kā izrotāt ēkas Ziemassvētkos? Praktiski padomi ēku fasāžu dekorēšanā”. Vebinārā, ko vadīs atzīta interjera un eksterjera dizainere Ieva Leja un profesionāla floriste Līga Skrīvele, tiks sniegti praktiski padomi ēku ārējo fasāžu noformēšanai gada nogales svētku noskaņās. Mākslinieces dalīsies profesionālajās atziņās par dekoratīvo lampiņu virteņu un citu gaismas ķermeņu izmantojumu svētku noformējumā, sniegs padomus floristikas kompozīciju sagatavošanā uzglabāšanai āra apstākļos, kā arī sniegs citus praktiskus padomus – atbilstošu rotājumu stiprinājumu izmantošana fasādēm, kā ekonomiskāk izvēlēties dekorācijas veikalos un kā veidot dekoratīvo materiālu atbilstošu salikumu.

Vebināra norise tiešsaistes režīmā internetā 9. decembrī, plkst. 14:00 – 15:00. Piedalīties vebinārā var ikviens interesents, iepriekš reģistrējoties: ej.uz/dizainerapadomi.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja