Rēzekne gatava uzņemt bērnus no karstuma nomocītajām pašvaldībām Krievijā

Ņemot vērā pašreizējos laika apstākļus Krievijā un to izraisītās sekas, Rēzeknes pilsētas vadība piedāvājusi savām sadraudzības pašvaldībām Krievijā palīdzību, proti, Rēzekne ir gatava pieņemt bērnu grupas no Lianozovas rajona (Maskavas Ziemeļaustrumu administratīvais apgabals) un Dmitrovas rajona (Maskavas apgabals).


Izteikt šādu piedāvājumu Rēzekni mudināja paustās bažas par sarežģīto situāciju Maskavā un Maskavas apgabalā lielā karstuma, smoga un iespējamo ugunsgrēku dēļ.

„Mēs lieliski saprotam, cik grūti ilgu laiku paciest karstumu, turklāt, situāciju Krievijā sarežģī arī smogs un pat iespējamie dūmu mākoņi. Ne visi savus bērnus var izvest ārpus pilsētas – tuvāk ūdenskrātuvēm un tālāk no nokaitētā asfalta. Rēzekne ir gatava uzņemt bērnu grupas no Lianozovas un Dmitrovas. Mēs varam viņus izmitināt un organizēt brīvā laika pavadīšanu. Tas varētu būt savdabīga improvizēta nometne bēriem. Mēs vēlamies sniegt reālu palīdzību savām sadraudzības pašvaldībām Krievijā”, saka Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste
Marina Sokolova 64607675
marina.sokolova@rezekne.lv