Rēzeknē atklās jaunizbūvēto Stacijas ielas tiltu

Svinot Rēzeknes pilsētas 725.gadu jubileju, piektdien, 10.septembrī plkst. 13.00 Rēzeknē svinīgi atklās jaunizbūvēto Stacijas ielas tiltu. Līdz ar to būs atslogota satiksmes kustība pilsētas centrā un iedzīvotājiem, lai nokļūtu no Vipingas rajona uz ziemeļu rajonu un otrādi, vairs nebūs jāšķērso pilsētas centrs.


Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansētā projekta „Piekļuves nodrošināšana Rēzeknes pilsētas jaunajiem mikrorajoniem – Stacijas ielas rekonstrukcija ar savienojošo posmu izbūvi un satiksmes pārvada būvniecību” ietvaros ne tikai rekonstruēta Stacijas iela un izbūvēts satiksmes pārvads pār upi, bet arī izbūvēts ielas savienojums ar Zilupes ielu.

Rekonstrukcijas darbus pirmajā kārtā – ielas jaunā posma un tilta izbūvi veica a/s „A.C.B.” (apakšuzņēmējs SIA būvfirma „Ceļi un Tilti”). Uzņēmuma „Ceļi un tilti” pārstāvji Pāvels Baronskis un Kārlis Driķis stāsta, ka tilts pār upi jau ir gatavs un ka sākta projekta otrās kārtas īstenošana – K.Valdemāra ielas pagarināšana gar Rēzeknes upi ar tās izeju pie tilta. Tas nozīmē, ka jau šogad K.Valdemāra iela, vijoties gar Raiņa parku un policiju, neatdursies upes krastos, bet gan izvietosies gar upi un pievienosies Stacijas ielai. Tādējādi būs rasts jauns ceļš līdz Zilupes ielai. Un tas viss – rēzekniešu un pilsētas viesu ērtībai.

Projekta 1.kārtas kopējās izmaksas sākotnēji bija plānotas 2 402 250 latu apmērā. Tomēr veikto iepirkumu rezultātā projekta 1.kārtas un 2.kārtas izmaksas izdevās samazināt līdz 1 725 415 latiem, no kuriem 85% jeb 1 466 602 latus finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 6% jeb 103 524 latu ir valsts budžeta dotācija, bet 9% jeb 155 289 latu ir Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums.

Atgādināsim, ka vēl 1979.gadā pirmo reizi izteikta iecere par ielas būves nepieciešamību, kas atslogotu no intensīvas transporta kustības Rēzeknes pilsētas centrālo ielu – Atbrīvošanas aleju.

Informāciju sagatavoja:

Diāna Zirniņa
Rēzeknes pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja